Hlavní obsah

Federer válel i v exhibici. Porazil světovou jedničku a ještě vydělal pro chudé

Jeden vyhrával turnaj za turnajem, druhý léčil zraněný loket. Ačkoliv tenisté Roger Federer a Andy Murray měli v posledních týdnech rozdílný program, oba se zúčastnili dlouho plánované charitativní akce Match For Africa 3 ve švýcarském Curychu. V exhibičním utkání, kde primárně nejde o výsledek, porazil Federer aktuální světovou jedničku 6:3, 7:6 (8:6). Akce vynesla 1,3 milionu eur (34,6 milionu korun).

Tenisoví velikání hráli pro charitu

 
Článek
Fotogalerie

Jako kdyby jejich zápas předznamenal změnu, která v nejbližších dnech nastane. Zkušenější Federer si po vítězstvích na Australian Open, Indian Wells a Miami dává na pár týdnů od tenisu pauzu, jeho pondělní protivník Murray naopak hlásí po vleklém zranění comeback na kurty.

Tentokrát místo bojů o trofeje a vavříny, hráli pro dobrou věc. Match For Africa je totiž charitativní akce, kterou pořádá Nadace Rogera Federera, a jejímž hlavním cílem je podporovat v chudobě žijící děti v Zambii, Botswaně, Namibii, Jihoafrické republice, Malawi a Zimbabwe.

Murray se vrací, Federer vyhlíží pauzu

Z vítězství se nakonec po necelé hodině a půl radoval pětatřicetiletý rodák z Ženevy, který před časem vyhlásil, že si dá na dva měsíce od tenisu pauzu. „Budu hlavně odpočívat, protože cítím, že to tělo potřebuje. Nejsem už nejmladší, ale zdravotně je vše v pořádku. Aspoň si užiju čas s rodinou," pravil Federer. Majitel jednadevadesáti titulů na okruhu ATP se vrátí až na květnový French Open.

To Murray by se měl představit už na dalším turnaji série Masters v Monte Carlu. Devětadvacetiletý Skot nehrál vinou nemocí (pásový opar, chřipka) a zranění (natržené vazy v lokti) od 12. března, kdy v prvním kole v Indian Wells prohrál s Kanaďanem Pospisilem.

„Pět, šest týdnů, jsem byl mimo takže bylo skvělé si s Rogerem zahrát před takovou kulisou," těšilo světovou jedničku. „Turnaj začíná za týden a já doufám, že se zdravotní stav bude lepšit tak, jak tomu bylo v předcházejících dnech, protože by to znamenalo, že v Monte Carlu nastoupím," pravil optimisticky.

Reklama

Související témata: