Hlavní obsah

Nadal vyhrál 58. zápas na antuce a je v semifinále

Španělský tenista Rafael Nadal si na antukovém povrchu připsal již 58. vítězství za sebou a po dnešní výhře nad Novakem Djokovičem ze Srbska a Černé Hory postoupil do semifinále Roland Garros. Djokovič zápas nedohrál kvůli zranění zad, po druhém setu ho za stavu 6:4, 6:4 pro Nadala skrečoval. Zdravotní problémy ho přitom v Paříži vyřadily i při loňském debutu.

Článek

Poslední volné místo v semifinále mužské dvouhry zabral Ivan Ljubičič. Čtvrtý nasazený chorvatský tenista vyřadil hladce ve třech setech poslední domácí naději Juliena Benneteaua. Francouzského přemožitele Radka Štěpánka ze 3. kola porazil za dvě hodiny a 13 minut. O postup do finále se Ljubičič utká s obhájcem titulu Nadalem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Roger Federer a David Nalbandian.

Květoslava Peschkeová se rozloučila se čtyřhrou na Roland Garros ve čtvrtfinále. Česká tenistka a Italka Francesca Schiavoneová, které spolu tvořily desátý nasazený pár, dnes nestačily na turnajové jedničky Lisu Raymondovou a Samanthu Stosurovou. V prvním setu sice americko-australskou dvojici porazily v tie-breaku, v dalších dvou sadách ale uhrály už jen jediný game.

Martina Navrátilová se na Roland Garros o další krok přiblížila k zisku dvanáctého titulu. Devětačtyřicetiletá česká rodačka dnes spolu s Bobem Bryanem postoupila do semifinále smíšené čtyřhry, kterou už na pařížské antuce dvakrát vyhrála - naposledy v roce 1985. Na svém kontě má na Roland Garros i dva tituly ve dvouhře a rekordních sedm ve čtyřhře.

Tenisové French Open 2006
Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (SČH) 6:4, 6:4, skreč, Ljubičič (4-Chorv.) - Benneteau (Fr.) 6:2, 6:2, 6:3.
Semifinálové dvojice: Nadal - Ljubičič, Federer (1-Švýc.) - Nalbandian (3-Arg.).
Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:
Daniiliduová, Medinaová-Garriguesová (15-Řec./Šp.) - Dechyová, Zvonarevová (Fr./Rus.) 6:1, 6:4, Hantuchová, Sugijamaová (5-SR/Jap.) - Blacková, Stubbsová (2-Zimb./Austr.) 6:1, 7:6 (7:5), Hantuchová, Sugijamaová (5-SR/Jap.) - Blacková, Stubbsová (2-Zimb./Austr.) 6:1, 7:6 (7:5).
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Srebotniková, Zimonjič (8-Slovin./SČH) - Dulková, Gonzalez (Arg./Chile) 6:7 (5:7), 6:4, 9:7.

Reklama