Hlavní obsah

Vaidišová vsadí i v semifinále Roland Garros na bojovnost

PAŘÍŽ

Bez velkých taktických plánů, ale s touhou bojovat o vítězství vstoupí tenistka Nicole Vaidišová do svého prvního semifinále na grandslamovém turnaji. Šestnáctá nasazená hráčka se na pařížském Roland Garros ve čtvrtek střetne s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Kuzněcovová se dostala do semifinále grandslamového turnaje poprvé od září 2004, kdy v 19 letech triumfovala na US Open.

Článek

Sedmnáctiletá Vaidišová oslnila Roland Garros vyřazením první nasazené Amélie Mauresmové v osmifinále a čtvrtfinálovou výhrou nad Američankou Venus Williamsovou. V obou zápasech prokázala bojovného ducha, když prohrála první set, aby získala zbývající dva. "Nelze si přeci říct, že to vzdám a snad to přijde příště. Vždycky se snažím bojovat a přehodit míč přes síť častěji než soupeřka," řekla dnes novinářům.

Díky svému odhodlání si vysloužila ocenění i od bývalé světové jedničky Martiny Hingisové. "Nemá co ztratit a jde si cílevědomě za svým. Člověk se zase cítí mladě, když vidí někoho takového hrát tak dobře," prohlásila pětadvacetiletá Hingisová o české tenistce.

Překecala k výletu do Paříže i bratra a prarodiče

Dosavadní úspěchy Vaidišová neoslavovala. "Turnaj ještě neskončil," řekla profesionálně. S trenérem a zároveň otcem Alešem Kodatem a matkou Rianou byli alespoň na večeři. "Přiťukla jsem si vodou, ale jinak jsem byla utahaná," řekla Vaidišová. Svými výkony vzbudila velký ohlas a její mobilní telefon skoro neutichá. "Psaly mi tisíce lidí a všem jsem odepisovala. Z Ameriky mi moje nejlepší kamarádka hned volala, známí tam vstávali v šest ráno, aby zápas viděli," uvedla tenistka, která si z turnaje odveze odměnu minimálně 223 250 eur.

Na semifinále bude mít posily v hledišti. Ve středu přiletěli do Paříže její prarodiče a bratr. "Mám radost, že se mi je podařilo překecat," usmála se Vaidišová. Po čtyřech zápasech ve Štrasburku, kde získala titul, a dalších pěti na Roland Garros se cítí trochu unavená. "Ale stojí za to hrát dál, odpočinout se dá potom. Cítím se OK," ujistila.

Před semifinále se bude také učit

Před semifinále bude lehce trénovat a zkusí se učit do školy. "Nevím, jestli se dokážu soustředit. Hlavně žádné courání," řekla Vaidišová, která v Paříži zaujala i svými šaty fuchsiové barvy. Měla na výběr a zvolila právě tyhle. "S čímkoli, co má blízko k růžové, s tím jsem spokojená," vysvětlila. Už se těší na oblečení pro příští sezonu, protože kolekci má navrženou podlé svého gusta. "Bude tam lesklý materiál, svítivě žlutá, oranžová, třpytky a kamínky," popsala hráčka, které se při utkání třepetají v uších velké náušnice. "Líbí se mi. Ráda dobře vypadám, ale jsem tu kvůli sportu," doplnila Vaidišová.

Kuzněcovová se rozehrává

S Kuzněcovovou dosud sehrála jeden vzájemný zápas a vloni ve Wimbledonu po vyrovnaném průběhu ve třech setech podlehla. "Šance na výhru je vždycky, hodně si teď věřím," řekla Vaidišová. Důležitá prý bude koncentrace na vlastní výkon. "V této fázi už nejde tolik o taktiku, ale o touhu vyhrát. Kdo bude mít větší zanícení a vydrží bojovat až do konce, ten se bude radovat," prohlásila.

Kuzněcovové se loni příliš nedařilo, ale letos se znovu prosazuje, což dokázala dubnovou výhrou v Miami. Ve čtvrtfinále s krajankou Dinarou Safinovou byla nervózní a rozehrála se až za stavu 1:5 v první sadě. "Do té doby to nebyl ani juniorský výkon," řekla rodačka z Petrohradu. Osmá nasazená doufá, že v duelu s Vaidišovou se to nebude opakovat. "Už není důvod být pod tlakem, jsem v semifinále a hraji dobře," tvrdila Ruska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články