Hlavní obsah

Bývalá úspěšná tenistka se nenudí. Má obchody, buduje akademii a chystá reality show

Praha

Po ukončení kariéry se rozhodně nenudí. Vítězka dvou grandslamů Li Na je už dvojnásobnou maminkou a kromě výchovy dětí rozjíždí nejrůznější projekty. Má obchody, chystá se vybudovat tenisovou akademii a spustit vlastní reality show.

Foto: Profimedia.cz

Li Na s trofejí pro vítězku Australian Open.

Článek

Je to už dva a půl roku, co dvojnásobná grandslamová vítězka Li Na pověsila svou tenisovou raketu na hřebík. Za tu dobu stihla porodit dvě děti a stát se úspěšnou podnikatelkou. „Je šílené, kolik toho zvládá,“ řekl pro televizní stanici CNN její dlouholetý manažer Max Eisenbud.

Pětatřicetiletá bývalá úspěšná tenistka totiž provozuje obchod s filmy a knihami, vlastní oděvní značku a chystá se vybudovat tenisovou akademii. Podle Eisenbuda se vhodné místo pro akademii zatím hledá, avšak její název už je jasný - Li Na Land. Její součástí by měla být také restaurace, hotel a lázně.

„Našim zájmem není jen školu po Li Na pojmenovat. Sama Li Na se chce na projektu podílet. Chce, aby akademie byla propojena se školním systémem, aby zde žáci měli ideální podmínky,“ prohlásil dále Eisenbud. Bývalá světová dvojka navíc brzy spustí vlastní produkční společnost a připraví reality show. Kromě manžela by v ní měla spolupracovat i s dalšími čínskými sportovci. Loni na svých sponzorských smlouvách vydělala více než dvacet miliónů dolarů.

V roce 2011 jako první asijská tenistka získala Li Na grandslam, když vyhrála slavné French Open. O necelé tři roky později se radovala z dalšího velkého triumfu, když ovládla Australian Open. Poté ji však začalo trápit koleno a její forma šla dolů. Nakonec se v září 2014 kvůli vleklým zdravotním problémům rozhodla ukončit kariéru.

Reklama