Hlavní obsah

Vondroušová už je s týmem a doufá, že ji nesežere aligátor

Hektické dny a hodiny má za sebou tenistka Markéta Vondroušová. Po překvapivém premiérovém triumfu na okruhu WTA spěchala ze švýcarského Bielu v neděli v noci do Prahy, v pondělí ráno sedla do letadla a večer se připojila k českému fedcupovému týmu v Tampě před semifinále s USA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Markéta Vondroušová triumfovala v BieluVideo: sntv

 
Článek

"Jdu si na chvilku zacvičit do fitka, protáhnout se, na oběd a odpoledne si půjdu na půl hodiny zahrát," řekla s úsměvem sedmnáctiletá naděje na facebookovém profilu českého týmu v úterý ráno amerického času.

Od pondělí 117. hráčka světa jela z Bielu s rodiči a trenérem autem zpět do Prahy. "Asi sedm hodin. Přijeli jsme ve tři ráno a v osm jsem vstávala a jela na letiště," popsala svůj nabitý program. V letadle cestou do Ameriky nedokázala usnout. "Takže na mě padla únava, ale tady jsem spala dobře a jsem v pohodě," uvedla.

Vstávala v půl deváté ráno a rychle se na Floridě rozkoukala. Loni zde startovala na menším turnaji kategorie ITF. "Ale hrálo se na jiných kurtech trošku víc vzadu. Tady jsem nebyla, je to tady krásný," řekla.

Věděla o aligátorovi, který žije v místním jezírku. "Tak doufám, že nás nesežere," smála se bývalá juniorská světová jednička. Nikdo z českého týmu zvíře zatím neviděl. "Já ho loni viděla a vyfotila jsem ho," dodala Vondroušová.

S odstupem pár dnů od šokujícího titulu v Bielu měla především radost ze své hry. "Od kvalifikace jsem se pořád zlepšovala a samotnou mě překvapilo, jak jsem hrála," řekla tenistka, která má letos bilanci 40:4. Poprvé také zažila velký mediální zájem o svoji osobu. "Po finále to bylo docela náročný, ale teď už dobré."

Sokolovskou rodačku potěšilo množství blahopřání, která dostala. Hodně lidí gratulovalo celé její rodině. "Jsem ráda, že mě lidi podporují. Je to super," pochvaluje si. Doufá, že zvládne i tlak, na který si bude muset jako vycházející hvězda zvykat. "Teďka jsem hrála dobře, tak snad to půjde takhle dál," řekla Vondroušová.

Ve fedcupovém družstvu, které obhajuje vítězství v soutěži, je poprvé. Na pokoji bydlí s Denisou Allertovou, od které může získat informace o fungování týmu. Vondroušová doufá, že dostane šanci na kurtu. "Určitě bych si ráda zahrála. Uvidíme, jak to pan kapitán rozhodne," řekla. Nominaci do dvouher oznámí Petr Pála v pátek.

Postoupí české tenistky přes výběr USA do finále Fed Cupu?
Ano
73 %
Ne
27 %
Celkem hlasovalo 9063 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Fed Cup 2017

  • Čtvrtfinále

  • 11.02.17      13 : 00 Ostrava
    Česká republika Česko Španělsko Španělsko
    3 : 2
  • 11.02.17      13 : 00 Maui
    Spojené státy USA Německo Německo
    4 : 0
  • 11.02.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Nizozemsko Nizozemsko
    4 : 1
  • 11.02.17      13 : 00 Ženeva
    Švýcarsko Švýcarsko Francie Francie
    4 : 1
  • Semifinále

  • 22.04.17      13 : 00 Saddlebrook
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    3 : 2
  • 22.04.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Švýcarsko Švýcarsko
    3 : 2
  • Finále

  • 11.11.17      13 : 00
    Spojené státy USA Bělorusko Bělorusko
    3 : 2