Hlavní obsah

Ruská hvězda se vrací na kurty. Hráčky se zlobí, tenisové legendy se těší

Fanoušci Marie Šarapovové se dočkali. Už ve středu odpoledne se třicetiletá Ruska vrátí na kurty po vypršení patnáctiměsíčního trestu za užívání nedovolené látky, meldonia. V německém Stuttgartu, kam dostala divokou kartu, se v prvním kole střetne s Italkou Robertou Vinciovou.

Roberta Vinciová a její názor na divokou kartu pro ŠarapovovouVideo: sntv

 
Článek

Zatímco většina současných nejlepších hráček comeback Marie Šarapovové kritizuje, tenisové legendy se už nemůžou dočkat, až ji opět uvidí na kurtu. Radost z jejího návratu neskrývá třeba Boris Becker nebo Billie Jean Kingová.

„Vždycky jsem věřil v druhou šanci, je ale samozřejmé, aby se člověk poučil z chyb,“ prohlásil devětačtyřicetiletý Becker v deníku The Telegraph. „Není žádným tajemstvím, že Maria je ve společných prostorách jednou z nejméně populárních hráček,“ narážel bývalý německý tenista na vyjádření několika tenistek, které prohlásily, že Šarapovová není příliš přátelská a málo komunikuje.

Šestinásobný grandslamový vítěz proto doufá, že se trochu změní a bude přátelštější. „Stále je to ještě mladá žena, která se může zlepšit na osobní úrovni. Je to profesionálka, superstar ve svém sportu, takže věřím, že zapracuje i na své osobní stránce,“ řekl dále Becker, který se také vyjádřil k udělování divokých karet, které rozhořčily její kolegy a kolegyně. „Žijeme ve světe byznysu, takže turnaje nemůžeme obviňovat. Doufám, že Maria bude tvrdě pracovat,“ dodal s tím, že by jí měly být nabídnuty divoké karty i na French Open a do Wimbledonu.

Podporu bývalé světové jedničce vyjádřila i Billie Jean Kingová. Vítězka dvanácti grandslamů prohlásila, že si Šarapovová už svůj trest odpykala, tak by ji měli všichni vřele přivítat. „Musíme ocenit její přístup. Vzala na sebe veškerou zodpovědnost a podmínky trestu splnila. Co může udělat více?" uzavřela třiasedmdesátiletá bývalá americká tenistka.

Maria Šarapovová se na kurty vrátí ve středu odpoledne. Ve Stuttgartu se připravuje již od minulého týdne. V prvním kole turnaje se utká s Italkou Vinciovou. „Vím, že moje mysl i tělo mají pořád motivaci být co nejlepší hráčkou,“ uvedla nedávno Šarapovová.

Reklama