Hlavní obsah

Kanadská kráska ostře kritizuje svou kolegyni. Už by neměla mít možnost hrát, zlobí se

Její návrat vzbuzuje stále velké emoce. Avšak asi nejostřeji v posledních dnech kritizovala Marii Šarapovovou Kanaďanka Eugenie Bouchardová. „Je to podvodnice. Myslím si, že by už neměla mít možnost hrát znovu,“ prohlásila nazlobená tenisová kráska.

Foto: Profimedia.cz

Eugenie Bouchardová (vlevo) a Maria Šarapovová před lety na French Open.

Článek

Před začátkem sezóny vyhlašovala comeback na nejvyšší příčky v žebříčku. Avšak zatím se jí to příliš nedaří naplnit. Třiadvacetiletá Eugenie Bouchardová si sice v lednu zahrála semifinále na turnaji v Sydney a pak třetí kolo na Australian Open, od té doby však na dalších pěti podnicích neprošla přes první kolo. A tak více než svým tenisovým uměním na sebe upozorňuje jinými aktivitami.

Třeba sázkou, kterou prohrála. Svůj slib však splnila a šla se svým obdivovatelem na rande, nebo aférou ohledně jejího pádu v šatně na US Open v roce 2015. Tehdy si způsobila otřes mozku a nyní od pořadatelů požaduje soudní cestou finanční odškodnění.

V posledních dnech pak zaujala výroky na adresu Marie Šarapovové, která se vrátila na kurty po odpykání trestu za užití nedovolené látky, meldonia. „Je to podvodnice,“ prohlásila na webu BBC Bouchardová. „Myslím si, že podvodníci by už neměli mít možnost hrát znovu,“ uvedla dále kanadská tenistka.

„Je to nespravedlivé vůči ostatním hráčkám, které jsou poctivé. WTA tím posílá malým dětem signál, že podvádět je správné. Jako by říkali, podvádějte a my vás zpět přivítáme s otevřenou náručí,“ zlobila se devětapadesátá hráčka světa, která podle svých slov dříve ruskou tenistku obdivovala, teď však u ní Šarapovová skončila. „Už pro mě není tou osobou, ke které jsem v mládí vzhlížela,“ uzavřela Bouchardová.

Reklama

Související témata: