Hlavní obsah

Nepos... se z toho, komentovala Plíšková výbuch v Praze

Praha

Byla hlavní tváří turnaje, patří jí třetí místo ve světovém žebříčku, přesto se Karolína Plíšková loučila s dvouhrou na turnaji Prague Open už po prvním zápase. S Italkou Camilou Giorgiovou prohrála 6:7 a 2:6.

Foto: Profimedia.cz

Karolíně Plíškové se start v Praze vůbec nepovedl.

Článek

Když 99. hráčka světa proměnila hned první mečbol, ztichlé publikum jako by v první chvíli nevěřilo. Až posléze se ozval slabounký potlesk pro vítězku. Turnajová jednička skončila po 98 minutách.

„Určitě to byl můj nejhorší letošní zápas," štvalo Plíškovou, kterou nevyhecovali ani domácí fanoušci, ani kouč David Kotyza, který se po úvodním ztraceném setu vydal na plochu za svou svěřenkou.

„Už ten první set jsem měla prohrát tak 2:6, ale ona mi věnovala ještě pár šancí. Tie break se dal vyhrát, ale já se do toho prostě nemohla dostat a skoro pořád jsem byla pod tlakem," tvrdila Plíšková.

Už se chystá do Madridu

Na předchozím turnaji ve Stuttgartu prohrála ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Němkou Siegemundovou. Domů se dostala v sobotu a moc se jí nechtělo začínat v Praze už v pondělí. „Ten den navíc mohl hrát roli, ale to už nezměním, to je teorie," povzdechla si česká jednička, která z antukové části sezóny zatím rozhodně není nadšená. „Nechci takové výkony podávat, ale určitě se z toho nepose.u. Mám před sebou Madrid a uvidíme, zkusím uhrát něco tam," řekla Plíšková.

Kvůli předčasnému konci na pražském turnaji vyrazí do Španělska s předstihem už ve středu a bude tam trénovat. „Tady bych se stejně moc připravovat nemohla. Navíc je v Madridu o něco větší nadmořská výška, tak mi to třeba pomůže, abych něco uhrála."

Plíšková je podle prognóz mezi favoritkami French Open, jenže s antukou se v kariéře dost potýká. „Nehýbu se na tom dobře, já se nejlíp cítím na betonu. Ale když zlepším servis, tak i na antuce můžu hrát o hodně líp, než jsem ukázala v Praze," věří Plíšková.

Reklama

Související témata: