Hlavní obsah

Plíšková - Ostapenková 6:4, 6:2Kristýna Plíšková si zahraje v Praze finále, Strýcová ztroskotala na Barthelové. Peschkeová slaví ve čtyřhře

Praha
Aktualizováno

Tenistka Kristýna Plíšková si zahraje na turnaji v pražské Stromovce o titul. Po výhře 6:4, 6:2 nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou změří v sobotním finále J&T Banka Prague Open síly s Monou Barthelovou. Německá kvalifikantka v pátek vyřadila další domácí hráčku Barboru Strýcovou, která tak i potřetí v sezóně skončila na turnaji WTA v semifinále. Strýcová prohrála 6:3, 2:6 a 3:6. Květa Peschkeová s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou vyhrály čtyřhru. Ve finále porazily pár Siniaková, Hradecká 6:4 a 7:6. Na turnaji v Istanbulu prošla do finále dvojice Jebavý, Veselý, Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou získaly v Rabatu na prvním společném turnaji titul ve čtyřhře. Hlaváčková má už 21. v kariéře.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kristýna Plíšková si na pražském turnaji zahraje v sobotu o titul.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Ferrer - Harrison v Estorilu

Kristýna Plíšková si zahraje o druhý titul na okruhu WTA a může udržet linii domácích vítězek na J&T Banka Prague Open. Jediný vzájemný zápas na okruhu WTA s Barthelovou vyhrála. Díky postupu do finále se rodačka z Loun posune poprvé do světové padesátky.

Dvojče světové trojky Karolíny Plíškové je podruhé v kariéře ve finále dvouhry. Loni Kristýna slavila premiérový titul v uzbeckém Taškentu. Triumfem může na Spartě navázat právě na sestru Karolínu a na Lucii Šafářovou.

V chladu po nočním dešti měla Strýcová stejně jako ve čtvrtfinále rychlý nástup a za devět minut vedla 3:0. Bývalá 23. hráčka světa Barthelová (aktuálně 82. v žebříčku WTA) se po špatném úvodu rozehrála, ale první set získala domácí tenistka.

Od úvodu druhé sady se ale Strýcová trápila. Hodně chybovala, zatímco Němka skoro nekazila a dobře mixovala hru - hrála uvolněněji i rychle. Od stavu 2:3 ve druhém setu prohrála plzeňská rodačka pět her v řadě.

V rozhodujícím dějství jí kouč Tomáš Krupa na lavičce radil, že musí hrát aktivněji. "Ona ti nepomůže ničím. Nezkazí, hraje chytře a nepospíchá. Zkus vydržet a převzít aktivitu," nabádal Krupa, ale marně. Strýcové nešly ani smeče a voleje, čím dál víc ostře a nahlas komentovala své údery a nepříznivý vývoj. Její raketa se proletěla vzduchem i s ní hodila o antuku.

Bronzová olympijská medailistka ve čtyřhře a dvojnásobná vítězka Fed Cupu prohrávala ve třetí sadě 1:5. Za pomoci publika a bojovnosti snížila na 3:5. Při svém podání pak odvrátila první mečbol, při kterém se míček po úderu Barthelové zastavil o pásku, ale po druhém už zápas skončil.

Světová osmnáctka Strýcová letos prohrála v semifinále i v lednu v Sydney a nedávno v Bielu.

Peschkeová slaví ve čtyřhře

Jednačtyřicetiletá Peschkeová vybojovala již 28. deblový vavřín v kariéře na WTA a první po třech letech. Před Prahou se naposledy radovala v roce 2014 rovněž v květnu v Římě. S Grönefeldovou získaly čtvrtý společný titul.

Turnajové dvojky Peschkeová s Grönefeldovou vstoupily do zápasu s nejvýše nasazenými soupeřkami výtečně a v první sadě využily všechny tři brejkboly, které měly, zatímco o podání přišly jen dvakrát. Ve vyrovnané druhé sadě si nechala Peschkeová ošetřit levý palec. Česko-německý pár zápas rozhodl v tie-breaku i díky skvělému vítěznému returnu Peschkeové a dobré hře Grönefeldové od základní čáry.

Hradecká hraje se Siniakovou čtyřhru od letošní sezony a postoupily už počtvrté do finále, ale na titul stále čekají. "Pro mě to byl skvělý turnaj, jsem ráda, že můžu hrát doma. Bohužel to mohlo dopadnout líp, ale vezmu si z toho hodně zkušeností," řekla na kurtu Siniaková, která ve dvouhře vypadla ve čtvrtfinále.

Loni čtyřhru na Spartě ovládla Andrea Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a předloni vyhrála Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Veselý s Jebavým jsou v Istanbulu ve finále čtyřhry

Tenisté Jiří Veselý a Roman Jebavý se probojovali do finále turnaje v Istanbulu. V semifinále čtyřhry dnes zvítězili nad australským párem John-Patrick Smith, Jordan Thompson 7:6 a 7:5.

Pro Jebavého je to největší úspěch kariéry, finále na okruhu ATP si sedmadvacetiletý rodák z Turnova zahraje poprvé. O čtyři roky mladší Veselý už má na kontě tituly v singlu i deblu, v němž vyhrál v roce 2014 halový turnaj v Moskvě po boku Františka Čermáka. Nyní ho čeká druhé finále čtyřhry. O soupeřích české dvojice se teprve rozhodne.

Hlaváčková slaví titul v Rabatu

Andrea Hlaváčková s novou spoluhráčkou Timeou Babosovou získaly v Rabatu hned na prvním společném turnaji titul ve čtyřhře. Česko-maďarská dvojice otočila finále se srbsko-belgickým párem Nina Sojanovičová, Maryna Zanevská ve vítězství 2:6, 6:3, 10:5. Pro Hlaváčkovou je dnešní trofej už 21. deblovou v kariéře.

Třicetiletá rodačka z Plzně musela sáhnout ke změně partnerky v průběhu sezóny. Číňanka Šuaj Pcheng se totiž bude více věnovat dvouhře a na začátku dubna proto Hlaváčková oznámila spolupráci s Babosovou. Se Šuaj Pcheng letos na začátku ledna vyhrály turnaj v Šen-čenu.

Na antuce v marocké metropoli s Babosovou plnily roli deblových jedniček a až do finále zvládly všechny zápasy ve dvou setech. Dnes Stojanovičovou se Zanevskou zlomily v supertie breaku 10:5.

Turnaj žen v Praze (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - dohrávka čtvrtfinále:
Ostapenková (Lot.) - Konjuhová (7-Chorv.) 3:6, 6:4, 6:3.
Dvouhra - semifinále:
Barthelová (Něm.) - Strýcová (3-ČR) 3:6, 6:2, 6:3
Kristýna Plíšková (ČR) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Grönefeldová (ČR, Něm.) - Siniaková, Hradecká (ČR) 6:4 a 7:6 (7:3).
Tenisový turnaj žen v Rabatu (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pavljučenkovová (1-Rus.) - Erraniová (It.) 6:4, 6:0
Schiavoneová (It.) - Lepchenková (USA) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Babosová (1-ČR/Maď.) - Stojanovičová, Zanevská (Srb./Belg.) 2:6, 6:3, 10:5.
Turnaj mužů v Istanbulu
Dvouhra - čtvrtfinále:
Raonic (1-Kan.) - Tomic (6-Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (8:6)
Čilič (2-Chorv.) - Darcis (8-Belg.) 6:1, 6:1
Troicki (5-Srb.) - Djere (Srb.) 6:2, 2:3 skreč.
Čtyřhra - semifinále:
Jebavý, Veselý (ČR) - Smith, Thompson (Austr.) 7:6 (7:4), 7:5.
Tenisový turnaj mužů v Mnichově (antuka, dotace 540 310 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bautista (2-Šp.) - Hanfmann (Něm.) 6:3, 6:3
A. Zverev (3-Něm.) - Struff (7-Něm.) 3:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:5)
Pella - Zeballos (oba Arg.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:3).
Tenisový turnaj mužů v Estorilu (antuka, dotace 540 310 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Carreňo (1-Šp.) - Almagro (Šp.) 6:2, 6:4
Anderson (JAR) - Gasquet (2-Fr.) 6:2, 3:6, 7:6 (7:4)
Ferrer (4-Šp.) - Harrison (USA) 6:4, 6:0.
Tenisový challenger Prosperita Open v Ostravě (antuka, dotace 64 000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Travaglia (It.) - Carballes (4-Šp.) 2:6, 6:4, 6:4
Cecchinato (8-It.) - Trungelliti (Arg.) 7:6 (7:2), 6:3
Balázs (Maď.) - Bolelli (It.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4.
Zápas Pavlásek (2-ČR) - Napolitano (It.) byl ve druhém setu přerušen kvůli dešti a odložen na sobotu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články