Hlavní obsah

Hvězdný Srb hledá superkouče. Stane se jím tenisová legenda?

Rozpuštěním svého týmu všechny šokoval. Když minulý týden Novak Djokovič oznámil, že ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Marianem Vajdou a dalšími členy, měl už nejspíš představu o novém superkouči. Podle britského deníku The Daily Telegraph by jím mohl být legendární tenista Andre Agassi.

Foto: Profimedia.cz

Andre Agassi (vlevo) a Novak Djokovič.

Článek

Srbskému tenistovi Novaku Djokovičovi se v posledních měsících na kurtech příliš nedaří. V listopadu přišel po sto dvaadvaceti týdnech o post světové jedničky, v prosinci se po třech letech rozešel s hvězdným koučem Borisem Beckerem. Spekulovalo se, co se s ním děje. Jak sám později přiznal, tenis už po narození syna pro něj nebyl tím hlavním na světě.

I tak ale vyhlásil, že chce zpátky na vrchol. Začátkem ledna vybojoval titul na turnaji v Dauhá, kde ve finále porazil svého velkého rivala Andy Murrayho. Avšak poté šly jeho výkony opět dolů. A tak se devětadvacetiletý Djokovič minulý týden rozhodl pro radikální krok. Rozpustil celý realizační tým. Ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Marianem Vajdou, odešli i jeho fitness specialista a fyzioterapeut.

Vítěz dvanácti grandslamů sice nejdříve tvrdil, že mu nějaký čas bude trvat, než si najde k sobě člověka, s kterým by mohl spolupracovat. Nyní to ale vypadá, že už se rýsuje zajímavé profesionální spojení. Podle The Daily Telegraph jedná s Andre Agassim. „Nový trenér by měl mít podobné zkušenosti jako já,“ prohlásil na tiskové konferenci v Madridu Djokovič.

A to sedmačtyřicetiletá legenda má. Kvůli osobním problémům se Agassi kdysi propadl až do druhé stovky v žebříčku, dokázal se ale vrátit a po dvou letech byl opět jedničkou. „Diskuse je teprve na začátku,“ prohlásil Djokovičův agent Edoardo Artaldi, s kým ale jednají, neprozradil.

Agassi sice nedávno uvedl, že o trénování zatím neuvažuje, neboť má dospívající děti, kterým se chce naplno věnovat, avšak Djokovič hledá hlavně konzultanta a člověka, který by s ním jezdil pouze na grandslamy a případný Turnaj mistrů, což by představovalo deset až dvanáct týdnů v roce. A to by pro olympijského vítěze z Atlanty 1996 už mohla být výzva.

Reklama

Související témata: