Hlavní obsah

Kritika neutichá. Šarapovové se musela zastat až česká tenisová legenda

Praha

Její návrat na kurty po dopingové kauze stále budí rozruch. Maria Šarapovová stále čelí různým urážkám a její prohra s Eugenií Bouchardovou v Madridu jí na klidu moc nepřidala. Kanadská tenistka se pasuje do role její největší kritičky a chlubí se, jak jí ostatní hráčky přály vítězství a tím podle ní daly jasně najevo, že považují její výroky o Marii jako podvodnici za správné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bouchardová vyřadila v Madridu Šarapovovou Video: sntv

 
Článek

„Je jasné, že jsem v tomhle zápase měla extra motivaci,“ prohlásila v Madridu na tiskové konferenci po vítězném utkání Eugenie Bouchardová, která před časem Šarapovovou označila za podvodnici a prohlásila, že by už neměla hrát. „Před zápasem za mnou přišlo několik hráček a popřály mi hodně štěstí,“ pochlubila se s tím, že tím daly najevo, že s jejími názory na ruskou tenistku, souhlasí.

„Byly to hráčky, s kterými normálně nemluvím. Cítila jsem obrovskou podporu, chtěla jsem vyhrát nejen kvůli sobě, ale i kvůli nim,“ dodala třiadvacetiletá Kanaďanka. Třeba taková Simona Halepová ale veřejně přiznala, že ona za Bouchardovou rozhodně nešla, neboť spolu nějak nemluví a Bouchardová je podle ní tak trochu jiná než ostatní.

Pětinásobné grandslamové vítězky se zastala i tenisová legenda Martina Navrátilová. „Myslím si, že je čas, aby už hráči Marii nechali. Udělala obrovskou chybu a draze za ni zaplatila. Je potřeba to uzavřít a hrát tenis,“ napsala na svůj Twitter vítězka osmnácti grandslamů.

Do ohně přilil i Šarapovové manažer, Max Eisenbud. Ten se chtěl třicetileté hráčky zastat, avšak u té příležitosti urazil Caroline Wozniackou a Agnieszku Radwaňskou. „Všechny tyhle hráčky jako Wozniacká, Radwaňská, které nikdy nevyhrály grandslam a nová generace je válcuje, jsou chytré, protože chtějí Marii odstranit. Žádná Serena, žádná Maria, žádná Vika, žádná Petra, to je jejich poslední šance získat nějaký grandslam. O kauze Marie ale nic neví,“ prohlásil tehdy.

Za svá slova byl hodně kritizován, pokáralo ho i vedení WTA, a tak se rozhodl, že se omluví. Avšak omluvný mail napsal pouze Wozniacké. „Je mi to opravdu líto a doufám, že mi můžete odpustit. Když jsem poskytoval tenhle rozhovor, byl jsem rozrušený. To, co jsem řekl, nebylo rozumné, ale hloupé. Vaše skvělá kariéra bude pokrčovat a jednou budete v síni slávy,“ uvedl Eisenbud v dopise podle webu Tennis World. Úspěch ale nesklidil, neboť otec Wozniacké omluvu nepřijal. „Kdyby byl chlap, tak by se omluvil veřejně, stejně tak jako veřejně vyřkl všechny tyhle věci,“ řekl Piotr Wozniacki.

Reklama

Související témata: