Hlavní obsah

Bez trenéra? Kdepak. Můj bratr je teď mým koučem, hlásí světová dvojka

Madrid/Praha

Oficiálně je teď bez trenéra, přesto je jeho box na turnaji v Madridu plně obsazen. Novak Djokovič si s sebou do Španělska kromě mentálního kouče Pepe Imaze a fyzioterapeuta přivezl i bratra Marka. „To je teď můj nový trenér,“ hlásal Srb na tiskové konferenci poté, co postoupil do čtvrtfinále.

Foto: Susana Vera, Reuters

Novak Djokovič se raduje z postupu do čtvrfinále na turnaji v Madridu.

Článek

Na turnaj do Madridu odjížděl poprvé bez kouče. Novak Djokovič minulý týden oznámil, že ukončil po dlouhých letech spolupráci s Marianem Vajdou a než si najde nového trenéra, bude se připravovat sám. Jeho box na kurtech ale prázdný nezůstal. Fandí mu z něj jeho mentální kouč, fyzioterapeut a hlavně jeho bratr Marko.

„Můj bratr je teď můj nový trenér,“ prohlásil s úsměvem na tiskové konferenci devětadvacetiletý Djokovič. „Tihle lidé jsou víc než tým. Jsou to přátelé. Jsou tady, aby mě podpořili, aby mi dodali energii, kterou v důležitých chvílích potřebuji. Prostě jsou tu pro mě, a to je naprosto skvělé,“ vysvětlovala světová dvojka.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz se na kurtech trápí již několik měsíců. V listopadu přišel po sto dvaadvaceti týdnech o post světové jedničky a nedařilo se mu zatím nějak zvlášť ani letos. V lednu sice vyhrál turnaj v Dauhá, pak už ale nejdál došel mezi osm nejlepších. Na Australian Open skončil překvapivě už ve druhém kole. Poté si dal kvůli zranění pauzu, ale ani po vyléčení se mu příliš nedařilo.

Teď to ale vypadá, že by mohl přijít zlom. Na turnaji v Madridu zatím vyřadil dva Španěly, pro které je antuka domovem. V druhém kole v třísetové bitvě udolal Nicolase Almagra a v osmifinále si poradil s Felicianem Lópezem. „Myslím, že jsme s Felicianem hráli oba na vysoké úrovni. Fungovalo mi to, co jsem chtěl hrát. Opravdu jsem si zápas užil. Tak doufám, že se mi takhle bude dařit i dál,“ přál si před páteční bitvou o semifinále. V ní narazí na Japonce Keie Nišikoriho, s kterým se doposud utkal třináctkrát, z toho jedenáctkrát nad ním zvítězil.

V posledních dnech se spekulovalo, že by novým superkoučem srbského tenisty mohl být Andre Agassi. Djokovič to nepotvrdil, trenéra by ale chtěl mít co nejdříve. „Chápu, že někteří spekulují o tom, kdo by mě mohl trénovat, nechám to ale bez komentáře. Až si budu jistý, že jsem našel toho správného člověka, oznámím to. Myslím, že už možná během French Open, nebo hned po něm někoho budu mít,“ uzavřel Novak Djokovič.

Reklama

Související témata: