Hlavní obsah

Halepová - Bertensová 7:5, 6:1Halepová je ve finále i v Římě, čeká ji přemožitelka Plíškové

Tenistka Simona Halepová si zahraje týden po triumfu na turnaji v Madridu o titul také na antuce v Římě. Rumunka v italské metropoli porazila v sobotu 7:5, 6:1 Nizozemku Kiki Bertensovou a v nedělním finále se ji pokusí zastavit Ukrajinka Jelena Svitolinová, čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Plíškové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

A. Zverev přepsal v Římě historiiVideo: sntv

 
Článek

Svitolinová měla cestu do finále usnadněnou, jelikož loňská vítězka French Open Garbiňe Muguruzaová ze Španělska semifinálový zápas v prvním setu za stavu 1:4 vzdala.

V náročných podmínkách Halepová vybojovala první set a druhému dominovala. Ve druhé sadě udělala jen jednu nevynucenou chybu, připsala si na konto letošní dvanáctou výhru na antuce a bude hlavní favoritkou French Open.

"Jsem ve finále, což je skvělé. Přivezla jsem si z Madridu kupu sebevědomí a cítím se jistě. Tak proč nezkusit vyhrát i tenhle titul?" řekla Rumunka.

Halepová jediný vzájemný zápas se Svitolinovou vyhrála a bude favoritkou utkání. "Snažím se soupeřky překvapovat, zatím se mi to daří a jsem nadšená z finále. Budu se snažit vyhrát i ve finále, ale bude to těžké," řekla Svitolinová.

Zverev přepsal historii

Dvacetiletý Němec Alexander Zverev porazil Johna Isnera 6:4, 6:7 a 6:1 je po deseti letech nejmladším finalistou na turnaji série Masters. Mladší byl naposledy Novak Djokovič, který v roce 2007 vyhrál v 19 letech v Miami.

A právě Srb je druhým finalistou v Římě. Druhý hráč světa nejprve zvládl dohrávku pátečního čtvrtfinále proti Juanu Martinu Del Potrovi 6:1, 6:4 a ve večerním semifinále deklasoval Rakušana Dominica Thiema. Přemožitele Španěla Rafaela Nadala porazil jasně 6:1 a 6:0. Djokovič bude útočit na druhý titul v

Řím (antuka)
Muži (dotace 4,507.375 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb.) - Del Potro (Arg.) 6:1, 6:4.
Semifinále:
A. Zverev (16-Něm.) - Isner (USA) 6:4, 6:7 (5:7), 6:1.
Djokovič (2-Srb.) - Thiem (8-Rak.) 6:1, 6:0
Ženy (dotace 3,076.495 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Svitolinová (8-Ukr.) - Muguruzaová (3-Šp.) 4:1 skreč
Halepová (6-Rum.) - Bertensová (15-Niz.) 7:5, 6:1.
Čyřhra - semifinále:
Makarovová, Vesninová (1-Rus.) - Hlaváčková, Babosová (4-ČR/Maď.) 6:3, 6:7 (4:7), 10:8.

Reklama