Hlavní obsah

Plíšková si před French Open nedává přemrštěné cíle. I když je ve hře post světové jedničky

Praha

S cílem přejít přes druhé kolo vyrazila do Paříže Karolína Plíšková. Pětadvacetiletá tenistka se před nadcházejícím French Open cítí dobře a věří, že její forma dál poroste.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Karolína Plíšková na turnaji v Římě.

Článek

Druhý grandslam sezóny se nezadržitelně blíží a největší česká hvězda, Karolína Plíšková, už je v dějišti slavného turnaje. Do Paříže vyrazila s nadějí, že zde potvrdí vzestup formy z posledních dní. „Cítím se dobře. Mám pocit, že se moje forma zlepšuje. I pohyb na antuce už je lepší než při prvních dvou turnajích. Dobře jsem potrénovala, tak uvidíme, jak mi to půjde v Paříži,“ uvedla na svém webu rodačka z Loun.

Na počátku antukové části sezóny se jí příliš nedařilo. V dubnu ve Stuttgartu vypadla ve čtvrtfinále, v květnu pak v Praze neprošla přes první kolo a v Madridu skončila hned ve druhém. Minulý týden v Římě ale přišlo zlepšení, Plíšková zde sice skončila před branami semifinále, avšak měla mnohem lepší pocit ze hry. „Zápasy v Římě byly těmi nejlepšími, které jsem letos na antuce předvedla,“ prohlásila aktuální světová trojka, která si italskou metropoli oblíbila. "Hodně jsem si užila naposledy v Římě, tam se mi opravdu moc líbí. Dýchá tam na vás historie, mají skvělé jídlo. Prostě paráda."

Na French Open loni Karolína Plíšková skončila v prvním kole, a tak věří, že letos dojde dál. „V Paříži jsem doposud nepřešla přes druhé kolo, takže cíle si rozhodně nedávám přemrštěné. Pokud tuhle bilanci vylepším, budu spokojená,“ přiznala s tím, že na Paříž nemá zatím žádnou speciální vzpomínku. „Doufám, že se to letos změní,“ dodala.

Letošní sezónu začala Karolína Plíšková skvěle. V lednu vyhrála turnaj v Brisbane a v únoru v Dauhá. A tak jí v průběžném pořadí pro podzimní Turnaj mistryň patří druhé místo.

„První tři měsíce byly vydařené jak po tenisové, tak po kondiční stránce. Udělala jsem velký kus práce, v mnoha ohledech jsem se zlepšila. Budu v tom chtít pokračovat,“ uzavřela Plíšková, která se již brzy může stát světovou dvojkou, neboť na těhotnou Serenu Williamsovou ztrácí pouhých deset bodů. A kdyby se jí na French Open povedlo dostat až do finále a světová jednička Angelique Kerberová brzy vypadla, mohla by tenistkám dokonce už i kralovat!

Reklama