Hlavní obsah

Kvitová - Boserupová 6:3, 6:2Kvitová to dokázala! Návrat po přepadení zvládla na jedničku

Paříž
Aktualizováno

Fantastickým způsobem zvládla návrat na tenisové dvorce Petra Kvitová. Sedmadvacetiletá česká hráčka podala proti Američance Boserupové velmi dobrý výkon, neprohrála si ani jednou svůj vlastní servis a za 73 minut se stala vůbec první postupující tenistkou do 2.kola French Open.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Petra Kvitová se vrací! Jak dopadne její comeback na Roland Garros?

Článek
Fotogalerie

Kvitová hrála na dvorci Philippa Chatriera  a hned úvod utkání s Boserupovou jí vyšel skvěle, to když hned první servis Američanky ukořistila a sadu už dovedla ke zdárnému konci. Druhý set duelu, který byl ohromně sledovaný přinesl znovu rychlý brejk Kvitové. To stejné se jí povedlo i v sedmém gamu druhé sady a zápas bez ztráty podání dovedla k jednoznačnému výsledku.

"Jsem tak ráda, že jsem se rozhodla sem přijet. Díky moc, strašně děkuji za všechnu pomoc, za vaši podporu," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu. "Nezáleží zas tak moc na tom, jak jsem hrála, ale důležité je vítězství."

Příští soupeřkou někdejší semifinalistky pařížského grandslamu bude další Američanka Bethanie Matteková-Sandsová.

Kvitová se vratila na kurty po přepadení z 20. prosince, kdy jí pachatel pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu. Po pěti měsících a týdnu se vrátila do hry. V nedělním utkání měla v lóži realizační tým, ale i celou rodinu a francouzského fyzioterapeuta Dominiqua Thomase, který jí pomáhal s rehabilitací.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 36 milionů eur):
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (15-ČR) - Boserupová (USA) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: