Hlavní obsah

Agassi bude s Djokovičem pokračovat, dál bez odměny

Paříž

Spolupráce Novaka Djokoviče a Andreho Agassiho bude pokračovat i po French Open a nadále jen na částečný úvazek i bez nároku na odměnu. Druhý tenista světového žebříčku se dal dohromady s bývalým úspěšným Američanem těsně před pařížským grandslamem a spolu budou minimálně i během Wimbledonu.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Trenér Srba Novaka Djokoviče Američan André Agassi.

Článek

"Když mě tam Novak bude chtít, přijedu," řekl Agassi v rozhovoru pro Eurosport. Oba tenisoví velikáni se dohodli před dvěma týdny. Třicetiletý Srb v zimě po třech letech ukončil spolupráci se superkoučem Borisem Beckerem a nedávno rozpustil celý realizační tým.

Sedmačtyřicetiletý Agassi, žijící s rodinou v Las Vegas, už dříve avizoval, že může být Djokovičovi k dispozici jen na grandslamy a turnaj v Indian Wells. Na French Open mu zatím pomohl k postupu do čtvrtého kola, ale o víkendu už z Paříže odletěl a vrátil se domů. S rodinou si nyní užije dlouho plánovanou dovolenou.

Agassi tvrdí, že kdyby to nebyl právě Djokovič, k tenisu by se nevrátil. "Měl jsem touhu to zkusit a být s ním úspěšný," prozradil Agassi, proč výzvu přijal. Předchozí nabídky přitom odmítal. Sám ukončil kariéru před deseti lety, trofejí z grandslamů má osm.

Djokovič se na kurtech trápil, od loňského léta vyhrál jediný turnaj. Agassi kývl a žádnou odměnu od něj nebere. "Nechci peníze, chci mu jen pomoct," řekl. "Pro tenis je takový člověk úžasný. Je mu třicet, vyhrál dvanáct grandslamů a určitě může vyhrát další. Je to fajn kluk a je inspirující být s ním. Občas člověk následuje své srdce," dodal Agassi.

Reklama

Související témata: