Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Cepedeová 2:6, 6:3, 6:4Plíšková je ve čtvrtfinále French Open! Po hororovém začátku vydřela vítězný obrat

Paříž
Aktualizováno

Až po těžkém boji a vydřeném vítězství 2:6, 6:3 a 6:4 proti 97. hráčce světa Veronice Cepedeové z Paraguaye postoupila česká tenistka Karolína Plíšková do čtvrtfinále French Open. V něm se utká ve středu s domácí Caroline Garciaovou, nasazenou osmadvacítkou. Poslední českou zástupkyni ve dvouhrách v Paříži tak dělí už jen dvě výhry od pozice světové jedničky.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Karolína Plíšková v osmifinále French Open.

Článek

Žebříčkově sice měla být Plíšková jasnou favoritkou, ale v úvodní sadě tomu vůbec nic nenasvědčovalo. Tenistka z Loun se nemohla opřít o servis, dělala zbytečné chyby a s v pohodě hrající soupeřkou dlouho nedokázala vůbec chytit rytmus.

Také záhy prohrávala 0:4. Až za tohoto stavu poprvé vyhrála své podání, ale rychlou ztrátu sady, v níž nakupila 16 nevynucených chyb, už nemohla odvrátit.

Ve druhém dějství se obraz hry zcela změnil. Jasně začala dominovat česká tenistka. Dostala ke své nátlakové hře, měla navrch i v delších výměnách a vyvarovala se zbytečných chyb, k nimž naopak stále častěji nutila Paraguayku. Za stavu 5:1 sice Plíšková ztratila servis, ale druhý už dotáhla k vítězství.

Rozhodující dějství už ale bylo vyrovnané. Češka náskok brejku rychle ztratila. Pak za stavu 2:3 odvracela dva brejkboly, když druhý z nich ustála v parádní výměně od základní čáry.

Cepedeová ale skvělou obranou a dlouhými míči k základní čáře favoritce dál zatápěla. Plíšková při dalším svém servisu ztratila vedení 40:0 a znovu musela odvracet brejkbol. I tentokrát úspěšně.

V následující hře ale Paraguayka fatálně chybovala, zkaženým nabíhaným míčem nabídla Češce brejkbol a následně její pokus o stopbal zastavila páska. Rozhodující náskok byl na světě.

Plíšková si při výměně stran pro jistotu znovu přečetla tahák od svého kouče a zápas doservírovala do vítězného konce.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži
(antuka, dotace 36 miliónů eur)
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo
Karolína Plíšková (2-ČR) - Cepedeová (Par.) 2:6, 6:3, 6:4
Čtyřhra - 3. kolo
Šafářová, Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Kuzněcovová, Mladenovicová (14-Rus./Fr.) 6:4, 6:2
Hradecká, Siniaková (6-ČR) - Hao-Ching Chan, Krejčíková (12-Tchaj-wan/ČR) 7:5, 7:5.
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále
Dellacquaová, Ram (Austr./USA) - Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.) 6:1, 6:3
Junioři
Dvouhra - 2. kolo
Popyrin (3-Austr.) - Štyler (ČR) 5:7, 7:5, 6:2
Ellis (Austr.) - Vrbenský (ČR) 6:7 (6:8), 6:2, 6:4
Kde skončí tažení české tenistky Karolíny Plíškové na letošním French Open?
Ve čtvrtfinále
24 %
V semifinále
14,6 %
Prohraje ve finále
10 %
Získá titul
51,4 %
Celkem hlasovalo 12631 čtenářů.

Reklama