Hlavní obsah

Neumíte si představit, jak jsem šťastná, zářila Plíšková. Hra se jí nelíbí, ale chce do finále

Aktualizováno

Se svojí hrou nebyla spokojená, soupeřka z konce elitní stovky jí pořádně zatápěla a na postup do čtvrtfinále French Open se tak pořádně nadřela. Po vítězství 2:6, 6:3 a 6:4 nad Veronikou Cepedeovou cítila česká tenistka Karolína Plíšková především obrovskou úlevu a štěstí.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Karolína Plíšková po vítězství v osmifinále French Open.

Článek

"Jsem tak šťastná, že si to neumíte představit," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu. "Jsem ale nespokojená s mojí hrou. Takhle hrát nechci. Ale jsem šťastná, jak to dopadlo, že jsem to vybojovala. To je víc než hra. Zatím na tomhle turnaji mám jen tu bojovnost," hodnotila Plíšková později na tiskové konferenci.

"Nechci ale usnout na vavřínech. Je to pořád jenom čtvrtfinále. Jako krásný, ale já bych chtěla trošku dál," netajila česká tenistka směrem k dalšímu vývoji turnaje. Jak daleko by ráda? Až do finále? "Třeba, no. Zatím by mi stačilo semifinále."

Výhra byla strašně daleko

První set byl z jejího pohledu jako ze zlého snu. Turnajová dvojka nemohla trefit kurt, udělala 16 nevynucených chyb a dala jen čtyři vítězné údery. "Hůř než v prvním jsem hrát nemohla. Měla bych hrát agresivně, ale nějak mě to nepustilo v hlavě. Ani mi nešel servis a výhra mi přišla strašně daleko," přiznala Plíšková.

Druhý set se odehrával v její režii, ale ve třetí už zuřila vyrovnaná bitva. Plíšková v ní přežila kritické momenty - v šesté hře odvrátila dva brejkboly a v osmé ještě jeden. "To bylo asi nejdůležitější a párkrát jsem i dobře zaservírovala," oddechla si Plíšková.

"Ukázala srdce šampionky a ve složité situaci neudělala dvojchybu," ocenil dvojnásobný vítěz French Open Jan Kodeš.

Navrátilová chválila

Za pomoci dvou chyb soupeřky naopak získala Plíšková rozhodující brejk na 5:4 a při svém podání proměnila první mečbol. "Kredit pro ni, jak hrála třetí set dobře, dlouze a k ničemu mě nepouštěla, ale taky musela nějaké chyby dát, což přišlo při tom brejku," řekla Plíšková po utkání dlouhém 111 minut.

"Celkově se zlepšila, to je jasný. Antuka je mentálně náročný povrch a ona za poslední rok psychicky opravdu hodně vyrostla. Zatím všechno výborný," řekla další česká legenda Martina Navrátilová, jediná česká rodačka, která vládla žebříčku dvouhry žen.

Kde skončí tažení české tenistky Karolíny Plíškové na letošním French Open?
Ve čtvrtfinále
24 %
V semifinále
14,6 %
Prohraje ve finále
10 %
Získá titul
51,4 %
Celkem hlasovalo 12631 čtenářů.

Reklama