Hlavní obsah

Veselý - Arevalo 6:2, 6:4Domácí favorit se v Prostějově protrápil do čtvrtfinále, Pavlásek končí

Prostějov
Aktualizováno

Pouhých osmdesát minut trvalo českému tenistovi Jiřímu Veselému, aby v duelu 2. kola na prostějovském antukovém challengeru zdolal ve dvou setech 6:2, 6:4 Salvadořana Arevala a probojoval se tak do čtvrtfinále. Spokojen ale se svým výkonem nebyl. Další český hráč Adam Pavlásek skončil. Dvaadvacetiletý tenista nestačil na Bělorusa Uladzimira Ignatika, kterému podlehl 7:5, 1:6 a 6:7.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tenista Jiří Veselý na turnaji v Prostějově.

Článek

„Na pohled to asi vypadalo jednoznačně. Znovu to ale z mé strany bylo trápení. Nemohl jsem pořádně zrychlit hru, protože jsem vůbec neměl kontrolu nad míčem. Nějak jsem to však uklohnil a jsem za to rád," uvedl Veselý s tím, že zejména ve druhém setu, kdy soupeři vzal podání až za stavu 5:4, to z jeho strany nebylo ono.

„Chtěl jsem útočit dříve. Jenže prakticky jsem nebyl schopen vrátit jeho servis. Když se to přece jen podařilo, zahrál relativně riskantní druhý úder, kterým mě hned zahnal, já udělal pár chyb, on získal výhodu a vyrovnal na 3:3. Od toho okamžiku jsem se připravoval na to, že až to bude 5:4, mohl by brejk přijít a vyšlo to," uvedl na tamním turnaji druhý nasazený hráč.

Stále ho trápí viróza

Ve čtvrtfinále narazí na Bělorusa Ignatika.„Víceméně je však jedno, kdo na druhé straně je, tak by se to měl každý naučit brát, budu se snažit hrát to utkání jako s kýmkoliv jiným, soustředit se sám na sebe, předvést, co nejlepší výkon a doufám, že ho posunu na takovou úroveň, že postoupím dál," prohlásil Veselý.

Postěžoval si však, že se stále nemůže zbavit virózy, která ho již delší dobu trápí. „Nemůžu říct, že by se to zlepšovalo. Mám takový suchý kašel, nejde to ze mě ven, rvu do sebe vitamíny, všechny možné léky a čekám, až se to zlepší. Snad zítra," dodal 57. hráč světa.

Pavlásek se kál a došly mu rakety

Pavlásek vůbec nehrál dobře. Přesto byl k postupu blízko. V rozhodujícím setu vedl 4:1 a 5:3. Pak úplně odešel. Na chvíli se vzpamatoval až za nepříznivého stavu 5:6, kdy měl Bělorus tři mečboly. Z nich sice dvaadvacetiletý Čech utekl, ale nezvládl závěrečný tie-break.

„Viděli jste, co jsem tam předváděl. První čtyři gamy, jako bych tam nebyl. Pak jsem dokázal uhrát čtyři, pět her v řadě, zase přišel zkrat a byl jsem v díře. Těžko se mi to hodnotí. Přesto jsem měl milión šancí. Mohu si jen sypat popel na hlavu. Byla to ostuda. Když neproměníte takové příležitosti, co jsem měl, srazí vás to dolů. Byly to šílené balóny, co jsem zkazil. Opakovalo se to i v tie-breaku, kam jsem se dostal z těch tří mečbolů. Je to škoda, ač jsem nehrál dobře, měl jsem vyhrát. O to víc to mrzí," kál se Pavlásek.

Na dotaz, co ho čeká v nejbližších dnech, odpovědět nedokázal. „Nevím, nemám už žádnou raketu, všechny jsem roztřískal," kroutil hlavou Pavlásek.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127 000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (2-ČR) - Arevalo (Salv.) 6:2, 6:4,
Ignatik (Běl.) - Pavlásek (8-ČR) 5:7, 6:1, 7:6 (7:4)
Eriksson (Švéd.) - Kližan (1-SR) 6:4, 6:1,
Albot (6-Mold.) - Souza (Braz.) 6:3, 6:3,
Kicker (5-Arg.) - Carballes (Šp.) 6:4, 2:6, 6:2,
Sandgren (USA) - Krawietz (Něm.) 6:2, 6:1,
Delbonis (Arg.) - Jarry (Chile) 6:4, 7:5,
Robredo (Šp.) - Gulbis (Lot.) bez boje.

Reklama

Související témata: