Hlavní obsah

Chtěl být jako Federer či Djokovič. Australský mladík ale narazil

Adelaide/Praha

Po vzoru tenisových velikánů si chtěl i Thanasi Kokkinakis udělat svou vlastní obchodní značku. Jednadvacetiletý Australan ji chtěl pojmenovat Special K. Jenže narazil. Takto se už jmenují australské cereálie, které mají více jak padesátiletou tradici.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Australský tenista Thanasi Kokkinakis během 1. kola French Open.

Článek

Společně s Nickem Kyrgiosem patří mezi australské tenisové naděje. Na rozdíl od známého bouřliváka, ale Kokkinakise dlouhodobě trápí zdravotní trable, a proto v této sezóně odehrál ve dvouhře jen dva zápasy. Oba prohrál. Nejprve na turnaji v Lyonu podlehl Uzbeku Istominovi, a poté v prvním kole French Open nestačil na Japonce Nišikoriho. A tak svou pozornost obrátil na soukromý život, ve kterém se rozhodl podnikat.

Rodák z Adelaide přišel s tím, že bude mít svou vlastní obchodní značku, pod kterou bude prodávat oblečení. Nicméně, má to jeden háček. Kokkinakis ji chtěl pojmenovat Special K. Toto označení už ale existuje. Jmenují se tak australské cereálie, které jsou na trhu už 59 let.

Proto společnost Kellogg Company, která cereálie vyrábí, podnikla právní kroky, aby tenista nemohl tuto známku používat. „Kokkinakis podal přihlášku k registraci značky Special K jako ochranné známky. Našimi kroky si jen chráníme tu naši," řekl britské BBC mluvčí společnosti. Případem se bude zabývat soud v Adelaide.

Kokkinakis chtěl tímto krokem napodobit své slavnější kolegy Rogera Federera, Rafaela Nadala či Novaka Djokoviče. Na rozdíl od elitních tenistů si ale bude muset na vlastní ochrannou značku ještě počkat.

Reklama