Hlavní obsah

Vaidišová postoupila ve Wimbledonu hladce do třetího kola

LONDÝN

Nicole Vaidišová ve středu ve Wimbledonu rozdrtila Katerinu Bondarenkovou z Ukrajina dvakrát 6:1 a stejně jako při svém loňském debutu na londýnské trávě postoupila do třetího kola. O účast v osmifinále se sedmnáctiletá česká hráčka utká s vítězkou duelu mezi Marion Bartoliovou z Francie a Chorvatkou Karolinou Špremovou.

Článek

Radek Štěpánek si postupem do třetího kola vyrovnal osobní wimbledonské maximum. Sedmadvacetiletý tenista, který je letos v Londýně nasazen jako číslo 14, zdolal na travnatých dvorcích All England Clubu Belgičana Xaviera Malisse ve čtyřech setech.  Stejně jako vloni do druhého kola postoupil ve Wimbledonu i další Čech Tomáš Zíb.

Třicetiletý reprezentant dotáhl k vítěznému konci v úterý rozehraný zápas s Albertem Montaňesem, který musel být kvůli tmě přerušen za stavu 2:0 na sety a 4:4 ve třetím pro českého hráč. Zíb třetí sadu vyhrál nad Španělem ve zkrácené hře a jeho dalším soupeřem bude Olivier Rochus z Belgie.

Soupeřem Radka Štěpánka ve třetím kole bude Španěl Juan Carlos Ferrero, který ve třech setech vyřadil Chorvata Roka Karanušiče.

Birnerová si bilanci nevylepší

Hned v prvním kole skončil při své premiéře v hlavní soutěži londýnského grandslamového podniku Robin Vik, který rovněž rozehrál duel s Florianem Mayerem už v úterý. Šestadvacetiletý hráč podlehl německému soupeři třikrát 3:6.

Také Ivo Minář nepřešel na londýnské trávě přes první kolo. Dvaadvacetiletý reprezentant, jenž při své loňské premiéře v hlavní soutěži postoupil do druhého kola, ve vyrovnaném duelu podlehl ve čtyřech setech Guillermu Garciovi-Lopezovi ze Španělska.

Květoslava Peschkeová ve Wimbledonu na loňskou osmifinálovou účast nenaváže. Česká tenistka ve vyrovnaném duelu podlehla ve třech setech páté nasazené Rusce Světlaně Kuzněcovové. Proti poražené finalistce Roland Garros začala Peschkeová na londýnské trávě výborně a vyhrála první set 6:4, další dva ale ztratila poměrem 1:6 a 4:6.

Eva Birnerová se rozloučila s turnajem ve Wimbledonu ve druhém kole. Jednadvacetiletá hráčka, která do letoška na dvorcích All England Clubu neuhrála v hlavní soutěži ani zápas, podlehla ve třech setech Číňance Čeng Ťie a své maximum si už dál nevylepší.

Výsledky českých tenistů.
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Zíb (ČR) - Montaňes (Šp.) 6:3, 6:4, 7:6 (9:7), Mayer (Něm.) - Vik (ČR) 6:3, 6:3, 6:3, Garcia-Lopez (Šp.) - I. Minář (ČR) 7:6 (7:1), 4:6, 7:6 (7:3), 6:2, Kuznětsovová (Rus.) - Peschkeová (ČR) 4:6, 6:1, 6:4
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (14-ČR) - Malisse (Belg.) 6:3, 6:7 (4:7), 7:5, 6:1.
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Čeng Ťie (Čína) - Birnerová (ČR) 7:6 (8:6), 5:7, 6:3, Vaidišová (10-ČR) - K. Bondarenková (Ukr.) 6:1, 6:1,

Reklama