Hlavní obsah

Strýcová anketu WTA nevyhrála. Kdo ji porazil?

Řím

Jedinečný lob, který vykouzlila Venus Williamsová v utkání s Garbiňe Muguruzaovou na turnaji v Římě, byl vyhlášen úderem měsíce května v tradiční anketě WTA. Pro báječný obranný zásah americké tenisové legendy se vyslovilo 35 procent hlasujících fanoušků, o dvě procenta méně jich volilo zakončení Eugenie Bouchardové v souboji s Marií Šarapovovou v Madridu. Třetí příčka připadla české zástupkyni Barboře Strýcové, jejíž lob z utkání pražského turnaje proti Julii Görgesové z Německa oslovil 17 procent respondentů ankety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Strýcová během zápasu 1. kola Fed Cupu se Španělskem.

Článek

Starší ze sester Williamsových tak s předstihem dostala od tenisových příznivců dárek k sobotním 37. narozeninám, na turnaji v Římě jí ale ani skvělý lob a následný vítězný útočný forhend nepomohly. Do semifinále nakonec po výhře 6:2, 3:6 a 6:2 postoupila Španělka Muguruzaová.

Strýcová se objevila začátkem týdne v pětičlenné nominaci WTA, na vítězství v anketě ale nedosáhla, stejně jako žádná jiná česká hráčka v tomto kalendářním roce.

V lednu triumfovala Polka Agnieszka Radwaňská, v únoru světová jednička Angelique Kerberová z Německa, v březnu fanoušky nejvíce zaujala Dánka Caroline Wozniacká a v dubnu Francouzka Kristina Mladenovicová.

Reklama

Související témata: