Hlavní obsah

Strýcová - Putincevová 6:3, 6:3Vítězný hattrick! Strýcová smázla na trávě Putincevovou, dál jdou Berdych i Kristýna Plíšková

Aktualizováno

Tenistka Barbora Strýcová ve svém úvodním letošním utkání na trávě porazila v prvním kole v Birminghamu 6:3, 6:3 Julii Putincevovou z Kazachstánu. Spokojený může být i Tomáš Berdych, jenž v prvním kole turnaje na trávě v londýnském Queen's Clubu porazil 7:5 a 6:3 Belgičana Stevea Darcise. S o dva roky starším soupeřem se jednatřicetiletý český hráč střetl na trávě po pěti letech a oplatil mu nečekanou porážku z prvního kola olympijského turnaje v Londýně.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Barbora Strýcová na turnaji v Birminghamu.

Článek

Osmá nasazená Strýcová splnila bez výraznějších problémů roli papírové favoritky. Soupeřce odvrátila všechny tři brejkboly, nastřílela šest es (Putincevová žádné) a vyhrála za 82 minuty.

V druhém kole se dvaadvacátá hráčka žebříčku Strýcová může utkat s mladou krajankou Markétou Vondroušovou, kterou ale po postupu z kvalifikace ještě čeká duel prvního kola s Australankou Ashleigh Bartyovou.

V Birminghamu je v hlavní soutěži dvouhry celkem šest Češek. Soupeřkou Petry Kvitové v prvním utkání na trávě po zranění ruky bude Tereza Smitková. Aktuálně 167. hráčka světa prohrála v posledním kole kvalifikace s Vondroušovou, ale do soutěže se dostala jako tzv. lucky loser.

Kvitová se střetla se Smitkovou jednou a předloni na tvrdém povrchu v Šen-čenu vyhrála ve dvou setech. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu duelům s krajankami na okruhu WTA dominuje - vyhrála nad nimi už dvacetkrát v řadě.

Berdychovi vyšla odveta za olympiádu

Sedmý nasazený Berdych vyhrál dnešní utkání ve dvou setech přesto, že v každé sadě jako první přišel o podání. V prvním setu ztratil český tenista servis v devátém gamu, poté co udělal svou šestou a poslední dvojchybu, z nepříznivého stavu 4:5 se ale dostal třemi vyhranými gamy za sebou a sadu získal 7:5.

Hned v první hře druhé sady přišel čtrnáctý hráč světa Berdych o podání opět a prohrával 0:2, ani tentokrát se ale nevzdal a brejk si vzal zpět. V osmém gamu pak Darcise připravil počtvrté v duelu o servis a zápas dopodával čistou hrou.

Berdych, jenž minulý týden vypadl ve Stuttgartu ve čtvrtfinále, se v druhém kole utká se 193. hráčem světa Denisem Shapovalovem. Osmnáctiletý Kanaďan po postupu z kvalifikace dnes porazil ve třech setech domácího Brita Kylea Edmunda.

Kristýna Plíšková začala na Mallorce vítězstvím

Tenistka Kristýna Plíšková zdolala na úvod turnaje na trávě na Mallorce 6:2, 3:6, 6:3 osmou nasazenou Maďarku Timeu Babosovou a ukončila sérii tří porážek na WTA Tour.

Pětadvacetiletá Plíšková zasypala o rok mladší soupeřku 13 esy a vzala jí třikrát podání. Sama ztratila servis jednou, což ji stálo druhý set, ale i tak za necelou hodinu a půl dokráčela k první výhře na okruhu po téměř měsíci.

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové po vyřazení ve čtvrtfinále ve Štrasburku prohrála v prvním kole French Open i minulý týden při debutu na trávě v Hertogenboschi. Její dnešní soupeřka Babosová na tom je mnohem hůř, prohrála už posedmé za sebou a její poslední vítězství je téměř dva měsíce staré.

Turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 885 040 dolarů)
Dvouhra - 1. kolo
Strýcová (8-ČR) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:3
Ósakaová (Jap.) - Davisová (USA) 6:1, 2:6, 7:6 (7:4)
Broadyová (Brit.) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:3), 6:0
Kvalifikace
Vondroušová (ČR) - Smitková (ČR) 4:6, 7:5, 6:3
Turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 1 966 095 eur):
Dvouhra - 1. kolo
Berdych (7-ČR) - Darcis (Belg.) 7:5, 6:3
Tsonga (5-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:2
Dimitrov (6-Bulh.) - Harrison (USA) 6:3, 6:1
Young (USA) - Kyrgios (9-Austr.) 7:6 (7:3) skreč
Shapovalov (Kan.) - Edmund (Brit.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4
Turnaj žen na Mallorce (tráva, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - 1. kolo
Kristýna Plíšková (ČR) - Babosová (8-Maď.) 6:2, 3:6, 6:3
Sevastovová (2-Lot.) - Mertensová (Belg.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:1
Turnaj mužů v Halle (tráva, dotace 1 966 095 eur)
Dvouhra - 1. kolo
Gasquet (Fr.) - Monfils (5-Fr.) 3:6, 6:4, 6:3
Rubljov (Rus.) - Ramos (8-Šp.) 6:7 (1:7), 7:5, 6:4
Brown (Něm.) - Pospisil (Kan.) 6:1, 6:7 (3:7), 7:6 (7:4)
Kohlschreiber (Něm.) - Sousa (Portug.) 3:6, 6:4, 6:4
Thiem (2-Rak.) - Marterer (Něm.) 7:5, 6:3

Reklama

Související témata: