Hlavní obsah

Tenisová hvězda i v sedmém měsíci těhotenství trénuje, nechce ztratit cit pro míč

Praha

Podle bývalých tenisových hvězd, Lindsay Davenportové a Kim Clijstersové, je to super žena a avizovaný velmi brzký návrat po porodu je opravdu reálný. A potvrzuje to i sama Serena Williamsová, která v sedmém měsíci těhotenství stále trénuje, aby prý neztratila cit pro míč.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová s trofejí pro vítězku Australian Open.

Článek

Pro někoho je to nemožné, jiní tomu už začali věřit. Serena Williamsová nedávno prostřednictvím svého trenéra Patricka Mouratoglou vzkázala, že by se chtěla k tenisu vrátit pouhé čtyři měsíce po porodu. „Pro někoho to bude znít neskutečně, ale Serena je Serena. Má silnou vůli a je jedinečná. Nikdy pro ni neexistovaly žádné limity. Takže pokud říká, že chce na Australian Open, udělá pro to vše,“ prohlásil tehdy Mouratoglou.

A opravdu. Pětatřicetiletá Američanka se i v sedmém měsíci těhotenství připravuje na kurtech. Lehce trénuje a piluje údery. „Nechce ztratit cit pro míč,“ vysvětloval trenér bývalé světové jedničky. „Až to pak půjde, tak budeme po porodu trénovat tak hodinu, maximálně dvě denně. Řekl jsem jí, že budeme dělat to, co jí tělo dovolí a pak se uvidí, kdy už bude připravena na návrat,“ naznačil plány Mouratoglou na webu Washington Post.

Podle bývalých tenisových hvězd, Lindsay Davenportové a Kim Clijstersové, to vítězka třiadvaceti grandslamů zvládne. „Pro většinu lidí je to fyzicky velmi náročné, ale Serena je jako super žena,“ prohlásila jednačtyřicetiletá Davenportová, která se také vracela po narození svého prvního potomka. A vítězně. Pouhé tři měsíce po porodu ovládla v roce 2007 turnaj v Bali. „Jakmile se jí dítě narodí, začne pracovat na tom, aby dosáhla cílů, které si vytyčila,“ domnívá se Davenportová a s jejími slovy souhlasí i Kim Clijstersová.

Čtyřiatřicetiletá Belgičanka vyhrála čtyři grandslamy, z toho tři už jako maminka. „Serena je po fyzické stránce nejlepším sportovcem, jakého jsem kdy viděla. Jsem si jistá, že to zvládne,“ dodala Clijstersová. Serena Williamsová se před návratem bude moci na zkušenosti zeptat také své kamarádky Viktorie Azarenkové, která se půlroku po porodu tento týden představí na turnaji na Mallorce.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík