Hlavní obsah

Pokud budu hrát takhle, Wimbledon rozhodně nevyhraju, tuší obhájce titulu

Loni vyhrál Wimbledon, Turnaj mistrů a na US Open se dostal až do finále, takže ho nyní čeká obhajoba velkého počtu bodů. Avšak skvělá forma je fuč. Andy Murraymu se letos na kurtech dál nedaří a třicetiletý Brit začíná propadat zoufalství. „Pokud budu hrát takhle, Wimbledon rozhodně nevyhraju,“ tuší světová jednička.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Andy Murray prohrál hned úvodní zápas na turnaji v Queens Clubu.

Článek

Loňská druhá polovina sezóny mu vyšla perfektně. Podruhé v kariéře zvedl nad hlavu trofej pro wimbledonského vítěze, na podzim pak prošel až do finále US Open a v závěru roku ovládl prestižní Turnaj mistrů. Díky těmto úspěchům usedl na tenisový trůn a sedí na něm až do teď. Avšak už brzy může být sesazen.

Andy Murray totiž stále hledá formu z minulé sezóny. V březnu sice vyhrál v Dubaji, avšak poté přišlo zranění a od té doby se třicetiletý Brit hledá. Na turnajích na antuce skončil jednou ve druhém kole, dvakrát v osmifinále a dvakrát v semifinále. A tak doufal, že zlepšení by mohlo přijít na trávě. Ale ani na ní mu to zatím nejde podle jeho představ.

V úterý v úvodním kole v Queens Clubu prohrál 6:7, 2:6 s devadesátým hráčem světa, Jordanem Thompsonem, který v turnaji na poslední chvíli nahradil zraněného Aljaže Bedeneho. „Hrál prostě lépe, skvěle servíroval,“ uznal po zápase Murray na webu ATP.

Světová jednička nedávno prohlásila, že očekává, že po třicítce už nebude patřit k nejlepším a výsledky naznačují, že by to mohla být pravda. Murray navíc přiznal, že mu někdy chybí i motivace. „Před startem v Queensu jsem se cítil lépe než před French Open, proto bych od sebe na trávě čekal lepší výsledek,“ vysvětloval dál s tím, že ví, že půjde o dlouhodobější záležitost.

„Jeden turnaj nemůže změnit to, co se dělo v minulých měsících. Stále cítím, že pořád jsem hodně daleko od toho, co bych chtěl předvádět na kurtu. Pokud budu hrát takhle, Wimbledon letos rozhodně nevyhraju. Musím se hodně zlepšit,“ tuší rodák ze Skotska, pro kterého byl právě turnaj v Queensu vždy skvělou přípravou na nadcházející slavný grandslam.

„Vždy, když se mi tady dařilo, tak se mi pak vedlo i na Wimbledonu. Letošní výsledek je pro mě ránou, ale už v minulosti se několikrát stalo, že Wimbledon vyhrál někdo, komu se příprava před ním nepovedla. Samozřejmě, že nikde není dané, že se mi tam nebude dařit, avšak pár dalších přípravných zápasů by určitě nebylo na škodu,“ uzavřel Murray.

Reklama