Hlavní obsah

Becker zbankrotoval! Legenda vydělala stamilióny, prosba o poslední šanci ale nevyšla

Londýn/Praha

Byl světovou tenisovou jedničkou, hned třikrát vyhrál věhlasný Wimbledon a jen na prize money si vydělal přes 25 miliónů dolarů, přes 600 miliónů korun. Další milióny inkasoval z reklamy nebo trenérské a komentátorské činnosti. Jenže teď slavný Boris Becker zbankrotoval.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Bývalý tenista Boris Becker.

Článek

Devětačtyřicetiletého Němce doběhl nevyřešený dluh z roku 2015, londýnský soud neobměkčila ani prosba právníků ryšavé legendy o „poslední šanci".

O bankrot šestinásobného grandslamového šampióna žádala společnost Arbuthnot Latham & Co. Beckerovi právníci argumentovali tím, že existují dostatečné důkazy o tom, že pohledávka ze strany jejich klienta bude splacena i díky prodeji majetku bývalého tenisty na Mallorce zhruba v hodnotě 6 miliónů eur. Transakci má podle nich banka ve Španělsku provést do měsíce.

Soudkyně Christine Derrettová však rozhodla o bankrotu s tím, že neexistují spolehlivé záruky o splacení dluhu.

„Člověk má pocit, že strká hlavu do písku. Tohle si měl promyslet už dávno. Jde už o historický dluh," vysvětlovala soudkyně s tím, že verdiktu lituje protože sama Beckera sledovala při zápasech na wimbledonském centrkurtu.

Tenistův advokát John Briggs uznal, že jeho klient „není zrovna sofistikovaný, co se týče financí." „Žádám o opravdu poslední šanci," dodal. Marně.

Sám Becker je však vyhlášeným bankrotem pohoršen. „Byl jsem překvapen a zklamán tím, že Arbuthnot Latham proti mně vedou soudní řízení. Jde jen o jednu půjčku, kterou jsem měl během měsíce zcela splatit. Moje výdělky jsou plně veřejné a je jasné, že dluh zaplatím. Hodnota prodávaného majetku vysoko přesahuje výši dluhu," brání se bývalý kouč Novaka Djokoviče v prohlášení.

Reklama