Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Kvitová zatím neví, na jakém dvorci bude ve středu hrát

Pět českých tenistů bude hrát ve středu ve Wimbledonu zápasy druhého kola. Dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová se utká s Američankou Madison Brengleovou, ale zatím neví, na jakém dvorci nastoupí.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová v prvním kole Wimbledonu.

Článek

O postup do třetího kola budou usilovat rovněž turnajová dvaadvacítka Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

Organizátoři v programu třetího dne zatím Kvitové neurčili kurt, což udělají během dne. Jedenáctá nasazená ví, že bude hrát nejdříve od 16:00 londýnského času.

Se stejně starou Brengleovou má Kvitová bilanci 1:2. S aktuálně 95. hráčkou světa prohrála předloni na antuce ve Stuttgartu a loni v Dubaji, ale na podzim v Tokiu zvítězila.

"Není to úplně hra, kterou bych vyhledávala. Dobře běhá za lajnou, dává hodně čopů. Její styl není, co bych preferovala, ale není úplně travařka. Budu do toho muset chodit a znovu vyrážet na síť a tam to dohrávat," řekla Kvitová.

Návrat po zranění levé ruky jí zatím skvěle vychází. Má bilanci 7:1 a vyhrála už šest zápasů v řadě. Navazuje na vydařený závěr minulého roku, kdy získala v Asii dva tituly a měla sedmnáct výher a jen dvě porážky.

"Konec minulé sezóny jsem si uchovala v mysli. Když mi to zpočátku po rehabilitaci nešlo a bylo to těžké, tak jsem si na to vzpomněla a myslím, že mi to pomohlo i v zápasech, protože jsem věděla, že jsem hrála výborně," řekla Kvitová.

Kvalifikant Rosol bude hrát s šestnáctým nasazeným Gillesem Müllerem z Lucemburska a po něm zkusí Veselý poprvé v kariéře porazit Itala Fabia Fogniniho. Bývalá juniorská vítězka Wimbledonu Kristýna Plíšková se utká s Řekyní Marií Sakkariovou. Strýcová má za soupeřku Japonku Naomi Ósakaovou.

Středeční program Wimbledonu:
Centrální dvorec (14:00 SELČ):
Kontaová (6-Brit.) - Vekičová (Chorv.)
Murray (1-Brit.) - Brown (Něm.)
Nadal (4-Šp.) - Young (USA).
Kurt č. 1 (14:00):
Nišikori (9-Jap.) - Stachovskij (Ukr.)
Wang Čchiang (Čína) - V. Williamsová (10-USA)
Haddadová (Braz.) - Halepová (2-Rum.).
Kurt č. 12 (12:30):
1. zápas Rosol (ČR) - Müller (16-Luc.)
Veselý (ČR) - Fognini (28-It.).
Kurt č. 14 (12:30):
1. zápas Kristýna Plíšková (ČR) - Sakkariová (Řec.)
Kurt č. 17 (12:30):
2. zápas Strýcová (22-ČR) - Ósakaová (Jap.).
Zatím neurčeno:
nejdříve od 17:00 Kvitová (11-ČR) - Brengleová (USA).

Reklama