Hlavní obsah

Slovenka Hantuchová ukončila tenisovou kariéru

Londýn

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová ukončila v 34 letech hráčskou kariéru. Během ní vybojovala na okruhu WTA sedm titulů ve dvouhře a vyšplhala na páté místo světového žebříčku. Ve sbírce má i kompletní sbírku grandslamových triumfů ve smíšené čtyřhře. První z nich získala v roce 2001 ve Wimbledonu s českým tenistou Leošem Friedlem.

Foto: Profimedia.cz

Daniela Hantuchová se rozloučila s profeionálním tenisem.

Článek

Naposledy se na kurtech představila koncem dubna v Rabatu, kde neprošla kvalifikací. "Nastal čas na odchod z profesionálního tenisu. Neznamená to však, že tenisu dám definitivně sbohem. Život mě naučil, že není možné rozloučit se s lidmi a věcmi, které milujete celým srdcem," uvedla na facebooku Hantuchová během Wimbledonu, kde pracuje jako spolukomentátorka pro americkou televizní stanici Foxsports.

"Jsem vděčná za všechny neuvěřitelné věci, které jsem zažila na kurtu i mimo něj. Bez nich bych nebyla takovým člověkem, jakým dnes jsem. Zažila jsem hodně dobrého i zlého, vítězství i pády. Byla to součást neuvěřitelné cesty, která nekončí, ale teď už bude pokračovat bez tenisové tašky na zádech," uvedla slovenská hráčka. K jejím úspěchům patří i triumf ve Fed Cupu v roce 2002.

Reklama