Hlavní obsah

Djokovič mi podal ruku. Nebudu se do konce života mýt, smál se po výprasku Pavlásek

Londýn

Po jednom míči si tenista Adam Pavlásek vysloužil od Srba Novaka Djokoviče potlesk. Jinak ale ve druhém kole Wimbledonu na svůj idol ani trochu nestačil a porážku, kterou nazval škola hrou, chce přetavit v motivaci, aby pro hráče světové špičky příště nebyl nulou.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Adam Pavlásek v zápase 2. kola Wimbledonu proti Novaku Djokovičovi.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Českým tenistům se ve Wimbledonu nedařilo

"Je škoda, že jsem se neukázal v lepším světle, ale je to motivace víc makat," řekl dvaadvacetiletý Pavlásek po jasné prohře 2:6, 2:6 a 1:6.

Vycítil, že z něj Djokovič nemá obavy. "On šel do toho s tím, že jsem pro něj nic, dá se říct," uvedl Pavlásek. To by chtěl do budoucna změnit. "Mám touhu ukázat, že pro něj nejsem taková nula a příště to může být vyrovnaný boj," řekl.

Poprvé se utkal s hráčem světové desítky a proti bývalé jedničce neměl nárok. "Jsem rád, že to bylo s ním. Je to můj idol, protože hraje bez chyb, a když má šanci, jde proti. Má skvělý pohyb. Je to komplexní hráč," řekl Pavlásek.

Djokoviče si cení nejvýš

S aktuálně až 136. hráčem žebříčku ATP, jehož maximem bylo loni 72. místo, se Djokovič po utkání u sítě vřele bavil. "Jsou to sympaťáci všichni, ale jeho si cením na nejvyšší příčku," řekl český daviscupový reprezentant.

Podpis si ale od svého oblíbence nevzal. Ani selfie si nevyfotil, jak se občas dělává. "Podali jsme si ruce a teď se nebudu do konce života mýt," vtipkoval. "Já takový nejsem, že bych sbíral podpisy nebo fotky. Chtěl bych, aby lidi chtěli fotku ode mne a byl bych strašně rád, abych se k tomu dostal. Je těžké být jako Djokovič, ale chci být hrdý na práci, co dělám a jednou za sebou mít nějaké výsledky."

Dříve ho provázela vás pověst talentu, který nechtěl moc pracovat. "Je pravda, že mi dřina úplně nevoněla. Byl jsem flink," řekl s tím, že to už dva tři roky neplatí. "Dostal jsem se na slušnou úroveň a viděl, že práce něco přináší. Občas si povím: Dneska se mi nechce nic dělat, ale stává se to výjimečně. Makám solidně," prohlásil.

Díky tomu, že už nakoukl do stovky a hrál turnaje nejvyšší úrovně, si uvědomuje, kam se chce zařadit. "Na turnajích ATP je život úplně jiný. Je paráda hrát před plnými stadiony. Jen musím makat dál, abych se tam vrátil," řekl Pavlásek.

Reklama

Související témata: