Hlavní obsah

Měla jsem být chytřejší. Zápas se určitě dal vyhrát, lituje Plíšková vyřazení

Tenistka Karolína Plíšková po vyřazení ve druhém kole Wimbledonu litovala, že proti Slovence Magdaléně Rybárikové nehrála lépe takticky. Přestože jedna z favoritek utkání dobře rozehrála, odešla poražena.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková ve druhém kole Wimbledonu, v němž senzačně prohrála.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Českým tenistům se ve Wimbledonu nedařilo

"Asi jsem takticky nehrála nejchytřeji," uvedla světová trojka po prohře 6:3, 5:7 a 2:6 na londýnské trávě, na které ani letos nepřešla 2. kolo. "Ve druhém setu už to vypadalo dobře, byla docela dole, jenže já ji dostala do zápasu."

Rybárikovou označila už před zápasem za nebezpečnou soupeřku. Přesto vedla 6:3 a 3:2 s brejkem a měla zápas pod kontrolou. "Trošku jo, ale stejně byl pro mě ten set a půl docela těžký, jak jsem všechno musela dohrávat. Ona se brání, všechno to jsou od ní takový šťouchy za síť. Míč nevyskočí a hraje hodně kraťasů," řekla.

Nepotřebuje moc hrát ránu

Postupem času začala více chybovat, zatímco soupeřka získávala body. "Je šikovná, a když zatlačím, tak mi hodí míč pod nohy. Na trávě si vezme rychlost mých úderů a vyťukne je zpět. Nepotřebuje moc hrát ránu," podotkla Plíšková.

Martina Navrátilová při komentování upozornila, že Plíškové ve třetím setu chyběla jiskra. Jakoby jí došla energie a nedokázala se vyhecovat. "Možná trochu jo, ale každý míč mě stál tolik sil. Všechno mi vrátila, pořád hrála čop a já tápala. Chtěla jsem hrát agresivně, ale ten čop ze země nejde úplně urvat. Umím hrát líp, nehrálo se mi s ní úplně dobře, ale ten zápas se dal určitě vyhrát," řekla česká tenistka.

Přes prohru se snažila brát uplynulou část sezony pozitivně. Na antukovém French Open došla do semifinále a před Wimbledonem vyhrála v Eastbourne. "Tohle a Paříž je pro mě pořád ještě neoblíbené. Nakonec jsem i na trávě udělala titul," řekla.

Asi je něco ve vzduchu

Ve Wimbledonu ale na dobrý výsledek čeká dál. "Asi je něco ve vzduchu," vtipkovala. "Nehrála jsem tentokrát špatně, ale potřebuju chytit dva vyhrané zápasy, aby se to zlomilo. Budu to muset zkoušet dál roky a roky," doplnila Plíšková.

O ní a Petře Kvitové se před turnajem mluvilo jako o hlavních favoritkách a obě skončily ve druhém kole. "To je lehký říct, ale je tam hodně hráček a všechno je otevřený. Není to tak, že jsem třetí nasazená a měla bych dojít do semifinále pravidelně. Hodně favoritů tady bude mít problém," míní Plíšková.

Po krátkém odpočinku se už těší na oblíbené americké betony. Začne v Torontu a na konci série bude obhajovat finále na US Open.

Reklama