Hlavní obsah

Ferrer - Dolgopolov 6:4, 6:4Slavný Španěl potřeboval na 27. titul sedm mečbolů

Bastad
Aktualizováno

Španělský tenista David Ferrer získal po bezmála dvouleté pauze turnajový titul. Někdejší třetí hráč světového žebříčku porazil ve finále v Bastadu Alexandra Dolgopolova z Ukrajiny dvakrát 6:4.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Španěl David Ferrer během finále s Dolgopolovem.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Irina-Camelia Beguová triumfovala v Bukurešti

Pětatřicetiletý Ferrer se nyní může pochlubit sbírkou 27 turnajových triumfů, na ten nejnovější ale musel čekat od října 2015. V žebříčku mezitím klesl na 46. místo.

Nad Dolgopolovem vedl na švédské antuce v druhém setu už 5:1, letošní vítěz turnaje z Buenos Aires ale tvrdošíjně vzdoroval. Snížil na 4:5 a kapituloval až při sedmém mečbolu.

Bertensová na druhý pokus vyhrála v Gstaadu

Nizozemska Kiki Bertensová vyhrála antukový turnaj ve švýcarském Gstaadu a připsala si čtvrtý triumf na okruhu WTA. Pětadvacetiletá turnajová dvojka ve finále porazila Estonku Anett Kontaveitovou 6:4, 3:6, 6:1 a nádavkem ještě v páru se Švédkou Johannou Larssonovou přidala deblový titul.

Pětatřicátá hráčka světového žebříčku Bertensová hrála finále v Gstaadu i loni, to ale podlehla domácí Viktoriji Golubicové. Letos prožívá nejúspěšnější sezonu, získala už druhý titul. Předtím se jí povedlo zvítězit v květnu v Norimberku, kde ve finále zdolala Barboru Krejčíkovou.

Jednadvacetiletá Kontaveitová v sobotním semifinále ukončila překvapivé vítězné tažení české tenistky Terezy Martincové. Letos hrála už třetí finále, ale trofej získala jen v Hertogenboschi. V jiném švýcarském městě Bielu podlehla v dubnovém boji o titul Markétě Vondroušové.

Bertensová se s Kontaveitovou utkala podruhé, loni na tvrdém povrchu v New Havenu vyhrála Estonka ve dvou setech.

Beguová neztratila v Bukurešti ani set

Rumunska Irina-Camelia Beguová vyhrála antukový turnaj v Bukurešti. Domácí hráčka ve finále zvítězila nad třetí nasazenou Němkou Julií Görgesovou 6:3, 7:5. Pro letos první a celkově čtvrtý titul v kariéře si 58. hráčka světového žebříčku došla zcela suverénně, v pěti zápasech v Bukurešti neztratila ani set.

V sobotním semifinále si šestadvacetiletá Beguová odklidila z cesty turnajovou dvojku Carlu Suárezovou ze Španělska a nezastavila ji ani Görgesová, která je v pořadí WTA o 13 míst výš. Němka čeká na další titul od roku 2011, od té doby prohrála ve finále už popáté.

Úspěšný týden Beguová korunovala ziskem trofeje i ve čtyřhře, v níž s krajankou Ralucou Olaruovou tvořily nejvýše nasazený pár.

Mladík Rubljov se dočkal prvního titulu

Devatenáctiletý Rus Andrej Rubljov vyhrál na antuce v chorvatském Umagu poprvé turnaj ATP. O 16 let staršího Itala Paola Lorenziho, čtvrtfinálového přemožitele Jiřího Veselého, ve finále porazil ve dvou setech 6:4, 6:2.

Rodák z Moskvy se přitom do hlavní soutěže v Umagu dostal jako lucky loser a už účast ve finále pro něj byla na okruhu ATP novým maximem. Trofej na kurtu převzal od bývalého wimbledonského vítěze a domácí legendy Gorana Ivaniševiče.

Isner vyhrál potřetí turnaj na trávě v Newportu

Američan John Isner splnil roli nasazené jedničky a potřetí vyhrál domácí turnaj na trávě v Newportu. Australského outsidera Matthewa Ebdena, až 249. hráče žebříčku, jenž se dostal do finále poprvé v kariéře, porazil 6:3 a 7:6.

Jednadvacátý tenista světa Isner si k jedenácté trofeji v kariéře pomohl dnes 17 esy. Za celý turnaj ani jednou neztratil servis a v Newportu navázal na své triumfy z let 2011 a 2012.

Tenisový turnaj mužů v Bastadu ve Švédsku (antuka, dotace 540 310 eur):
Dvouhra - finále:
Ferrer (8-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Knowle, Petzschner (Rak./Něm.) - Arends, Middelkoop (Niz.) 6:2, 3:6, 10:7.
Tenisový turnaj žen v Gstaadu ve Švýcarsku (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bertensová (2-Niz.) - Kontaveitová (3-Est.) 6:4, 3:6, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Bertensová, Larssonová (1-Niz./Švéd.) - Golubicová, Stojanovičová (3-Švýc./Srb.) 7:6 (7:4), 4:6, 10:7
Tenisový turnaj žen v Bukurešti (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Beguová (7-Rum.) - Görgesová (3-Něm.) 6:3, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Beguová, Olaruová (1-Rum.) - Mertensová, Schuursová (2-Belg./Niz.) 6:3, 6:3
Tenisový turnaj mužů v Umagu v Chorvatsku (antuka, dotace 540.310 eur):
Dvouhra - finále:
Rubljov (Rus.) - Lorenzi (4-It.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Duran, Molteni (3-Arg.) - M. Draganja, T. Draganja (Chorv.) 6:3, 6:7 (4:7), 10:6.
Tenisový turnaj mužů v Newportu v USA (tráva, dotace 600.345 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Isner (1-USA) - Fratangelo (USA) 6:2, 6:4.
Finále:
Isner - Ebden (Austr.) 6:3, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - finále:
Kúreší, Ram (1-Pák./USA) - Reid, Smith (Austr.) 6:4, 4:6, 10:7.

Reklama