Hlavní obsah

Světová jednička zahájila rehabilitaci, s úsměvem na tváři posiluje alespoň horní části těla

New York/Praha

Usměvavá a plná elánu se vrhla do rehabilitace Bethanie Matteková-Sandsová. Dvaatřicetiletá tenistka se zotavuje po úspěšné operaci přetrženého čéškového vazu a ačkoli ji čeká hodně dlouhá pauza, věří, že se na kurty dokáže vrátit a spolu se svou deblovou parťačkou Lucií Šafářovou vyhrát další turnaje.

Foto: Profimedia.cz

Bethanie Matteková-Sandsová.

Článek

Od hrůzného zranění Bethanie Mattekové-Sandsové neuplynul ještě ani měsíc a světová deblová jednička už pomalu začíná s rehabilitací. Začátkem července si dvaatřicetiletá tenistka ve druhém kole dvouhry ve Wimbledonu vykloubila čéšku pravého kolene a přetrhla čéškový vaz. Následovala operace, která byla úspěšná, a hráčka, která je známá svou extravagantností, se s radostí už vrhla alespoň na posilování horní části těla.

 

Hello upper body training 🤔😜💪🏻 #Rehab #FeetUp @shauntfitness 😘 biceps for @mirzasaniar @assaultairbike

Příspěvek sdílený BeTHaniE MATTeK-SaNDS (@matteksands),Čec 20, 2017 v 12:56 PDT

„Se zraněním, které jsem utrpěla, se několik týdnů nemůžu pořádně hýbat,“ vysvětlovala v rozhovoru pro Sport Illustrated. „Bude to trvat asi tak ještě měsíc a půl, než budu moci koleno více ohnout. Avšak již brzy bych ho měla pomaličku rozhýbávat,“ dodala. Nyní ho za pomocí lékaře při lehkém cvičení ohne téměř o 35 stupňů.

Olympijská vítězka v mixu z loňské olympiády v Riu tak už zase srší humorem a je plná energie, video otřesného momentu z Wimbledonu ale vidět nechce. „Nepotřebuji na to koukat. Jen si pamatuju, že jsem běžela k síti a najednou jsem slyšela prasknutí. Myslela jsem, že bych mohla čéšku vrátit zpátky, ale nešlo to,“ zavzpomínala na bolestnou událost deblová parťačka Lucie Šafářové, s níž vyhrála pět grandslamů.

Světová jednička ve čtyřhře se nyní zotavuje v nemocnici v New Yorku, poté by se měla léčit na klinice v Pensylvánii a konečně pak by mohla zamířit domů do Arizony. Léky na bolest odložila po dvou dnech a koleno raději leduje. Všechny tenisové fanoušky zajímá, jak to vypadá s jejím návratem. Lékaři věří, že se na kurty vrátí, avšak brzy to nebude. Šest měsíců odhadují na rehabilitaci a pak dalších tři až šest, než bude zase moci hrát.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková