Hlavní obsah

Kanadská hvězda si zatrénovala s legendou. Je pro mě inspirací, rozplývala se

Las Vegas/Praha

S velkým nadšením odcházela z tréninku s Andre Agassim kanadská tenistka Eugenie Bouchardová. Devětašedesátá hráčka světa se osminásobným grandslamovým vítězem nechala inspirovat a věří, že se dokáže vrátit mezi nejlepší stejně jako on před lety. „V lecčem jsou si naše kariéry podobné,“ prohlásila třiadvacetiletá kráska.

Foto: Profimedia.cz

Eugenie Bouchardová.

Článek

Do letošní sezóny vstupovala s tím, že se hodlá vrátit mezi nejlepší. Hned začátkem ledna na turnaji v Sydney to vypadalo, že má formu, když zde došla až do semifinále. Avšak po Australian Open přišel další pád, Eugenie Bouchardová v následujících měsících neprošla na turnajích přes první kolo. V květnu to vypadalo, že dochází ke zlepšení, když v Madridu skončila ve čtvrtfinále, avšak ani to netrvalo dlouho.

Třiadvacetiletá Kanaďanka opět poté končila hned v úvodních kolech. A tak se po brzkém vypadnutí ve Wimbledonu, kde si v roce 2014 zahrála dokonce finále, rozhodla věnovat více tréninku a posilování. „Po Wimbledonu trávím hodně času na kurtu a v posilovně,“ uvedla na webu WTA Bouchardová po jednom z tréninků, který absolvovala s legendárním Andre Agassim.

Vítěz osmi grandslamů má teď svého svěřence Novaka Djokoviče dlouhodobě zraněného, a tak se rozhodl bývalé světové pětce trochu pomoci. Sešli se spolu v Las Vegas, kde se Bouchardová minulý týden zúčastnila jedné z tenisových exhibicí. „Jsem velice šťastná, vděčná a poctěná, že jsem s ním mohla být na jednom kurtu a poslechnout si jeho názory. V tenisu se opravdu vyzná, hodně mi to dalo,“ rozplývala se tenistka, které ve světovém žebříčku patří nyní šedesátá devátá příčka.

„Kdysi se v žebříčku hodně propadl, pak se vrátil na post světové jedničky, a to je podle mě hodně působivé. V lecčem jsou si naše kariéry podobné. Také jsem byla v žebříčku mnohem výš, než jsem nyní,“ vyprávěla dál. „Tím mě inspiroval, že to můžu také dokázat. Když tvrdě pracujete, můžete se vrátit zpět. Potřebuju teď odehrát několik dobrých zápasů, to by mě povzbudilo,“ uzavřela Bouchardová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori