Hlavní obsah

Berdych je z Mexika unešený. Zahrál si tenis na lodi a nyní bude plnit roli nasazené jedničky

V únoru si zapinkal s Rogerem Federerem na parníku na Vltavě, v květnu s Marií Šarapovovou ve slavném Koloseu v Římě a nyní si Tomáš Berdych vyzkoušel další netradiční místo pro tenis. Tentokrát si zahrál se Samem Querreym při vyjížďce na lodi v Mexiku, kam zamířil tento týden na turnaj.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tomáš Berdych v semifinále Wimbledonu s Rogerem Federerem.

Článek

Nejrůznější akce si připravili pro tenisty pořadatelé turnaje v mexickém Los Cabos. Zatímco mladíci Taylor Fritz, Francis Tiafoe, Thanasi Kokkinakis a Ernesto Escobedo si zajezdili na pláži na čtyřkolkách, Feliciano López a Marc López se projeli na velbloudech.

Dvě největší hvězdy turnaje, Tomáš Berdych a Sam Querrey, si pak zapinkaly na lodi při projížďce po Cortézově moři. „Jsem šťastný, že tu mohu být,“ prohlásil na oficiálním webu turnaje abiertoloscabos.com Berdych. „Jsem v Mexiku poprvé a pobyt na tomto nádherném místě je úžasný,“ přiznal jednatřicetiletý tenista.

„Hodně se tady toho děje, návštěva oblouku Cabo, ta krásná příroda kolem. Jsem rád, že jsem měl možnost podívat se i po okolí, protože to není možné na každém turnaji,“ vysvětloval čtrnáctý hráč světa, který zde bude plnit roli nasazené jedničky. V prvním kole se střetne s Japoncem Akirou Santillanem.

„Už se moc těším na svůj první zápas ve čtvrtek. Jsem nasazenou jedničkou, což s sebou přináší více tlaku, ale momentálně se na kurtu cítím velice dobře a věřím, že tohle období je jednou z lepších kapitol mé kariéry. Mám za sebou skvělý Wimbledon a doufám, že v dobrých výsledcích budu pokračovat i tady,“ uzavřel Berdych.

Reklama