Hlavní obsah

Vítězové Fed Cupu a Davis Cupu budou začínat doma

Ho Či Minovo Město

Vítězové Davisova poháru a Fed Cupu budou mít právo hostit úvodní zápasy dalšího ročníku. Jinak se zatím žádné velké změny pravidel v obou soutěžích družstev v nejbližší době konat nebudou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká radost po vyhraném Fed Cupu v roce 2016 - ilustrativní snímek.

Článek

Delegáti kongresu Mezinárodní tenisová federace ITF v Ho Či Minovo Městě nepodpořili celý balíček návrhů vedení. V Davis Cupu se tak i v příští sezóně budou hrát jednotlivé zápasy na tři vítězné sety, zkrácení na dva neprošlo.

"Respektujeme rozhodnutí kongresu, ale jsme zklamání, že členové národních asociací plně neodsouhlasili reformy Davis Cupu a Fed Cupu navrhované výkonným výborem ITF," uvedl prezident ITF Američan David Haggerty.

Předpokládané změny získaly podporu 63,54 procenta hlasujících, ale pro schválení jsou potřeba dvě třetiny. "Obě historické a ikonické soutěže změny dlouhodobě potřebují a budeme pracovat společně s asociacemi a dalšími zainteresovanými stranami dál, abychom soutěže pozvedli," řekl Haggerty.

Kongres schválil, že hráči a hráčky budou mít při Davis Cupu a Fed Cupu o něco méně povinností. Jejich přítomnost bude vyžadována až na losování, společné večeři a tiskových konferencích po losu a jednotlivých zápasech.

ITF by do budoucna ráda mimo jiné pořádala společné finále Davisova poháru a Fed Cupu, ale o tom se ve Vietnamu nehlasovalo.

Reklama