Hlavní obsah

Kvitová - Bellisová 2:6, 0:6Kvitová schytala debakl, končí i Berdych

Aktualizováno

Petra Kvitová ani Tomáš Berdych nedokázali v nočních zápasech potvrdit roli favoritů v mexickém Los Cabos a americkém Stanfordu. Nasazená dvojka Petra Kvitová podlehla ve čtvrtfinále zcela jasně domácí vycházející hvězdě Bellisové. Tomáš Berdych měl naopak zápas s Australanem Kokkinakisem v semifinále dobře rozehraný, nedokázal ho však dotáhnout ve zkrácené hře druhé sady do konce a nakonec prohrál 1:2 na sety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kvitová - BellisováVideo: sntv

 
Článek

Berdych-Kokkinakis

Berdych se do druhého letošního finále nepodívá

Jednatřicetiletý semifinalista nedávného Wimbledonu hrál o své druhé finále v letošním roce a proti mladému Australanovi Kokkinakisovi začal výborně. Narozdíl od předchozího utkání s Francouzem Mannarinem zachytil úvod zápasu a díky brejku v osmé hře první sady dokázal ukořistit úvodní dějství.

Oba tenisté se prezentovali výbornými čísly zejména na servisu a v druhé sadě se ani jednomu z hráčů nenaskytla brejkbolová šance. Set tak dospěl až do zkrácené hry, ve které byl v nejtěsnějším poměru (7:5) úspěšnější Kokkinakis, který se teprve nedávno vrátil na kurty po dlouhých zdravotních patáliích.

Pohodu z tiebreaku si pak jednadvacetiletý rodák z Adelaide přenesl i do závěrečné sady, ve které byl herně lepší a rychle si vybudoval náskok 5:2. První příležitost na ukončení zápasu při svém servisu se mu ještě nepovedla, ta druhá už ano a po vítězství na trávě v Queensu nad Milosem Raonicem si tak připsal druhý nejcennější skalp v sezoně.

Kvitová nevyhrála ani jeden svůj servis

Zápas, na který se pokusí co nejrychleji zapomenout, má za sebou Petra Kvitová. Mladičká Catherine Bellisová, která už letos dokázala vystoupat na 44. pozici na světě totiž nedala české hráčce žádnou šanci.

Domácí naděje, která hrála ve Wimbledonu velmi úspěšně čtyřhru s Markétou Vondroušovou se na domácím turnaji s druhou nasazenou hráčkou vůbec nepárala a postarala se o jednu neuvěřitelnou statistiku na returnu. Dokázala na ném vyhrát každý svůj příjem a jediné dva gamy, které v zápase ztratila byly při svém podání."Je to jedno z mých největších vítězství v kariéře. Neřekla bych, že Kvitová hrála svůj nejlepší tenis, ale z mé strany to byl neskutečný zápas," radovala se 44. hráčka světa Bellisová z postupu do semifinále.

Druhá nasazená Kvitová se tak stejně jako ve Wimbledonu loučí po svém druhém zápase na turnaji.

Šafránek vypadl stejně jako loni v semifinále

Poslední český zástupce ve dvouhře na tenisovém challengeru v Liberci Václav Šafránek skončil pod Ještědem stejně jako loni před branami finále. Třiadvacetiletý Čech, jemuž patří 204. místo na žebříčku, podlehl v dnešním semifinále turnaje Svijany Open 6:1, 2:6, 3:6 Brazilci Guilhermemu Clezarovi.

"V prvním setu mi vycházelo úplně všechno, ale soupeř si postupně na moji hru zvykl. Já začal více kazit a ve třetím setu přišly od stavu 3:3 chyby i zkažená podání. Ale jsem spokojený. Podařilo se mi obhájit loňské body," řekl spolupracovníkovi ČTK Šafránek, jenž se chystá na kvalifikaci grandslamového US Open.

Clezar se o titul utká v neděli s čtvrtým nasazeným Pedrem Sousou z Portugalska, jenž zatím v Liberci neztratil ani set.

Na turnaji ve Washingtonu se do semifinále probojovala nasazená dvojka Japonec Nišikori, který zvládl otočit drama s domácím překvapením Tommy Paulem. Pod novým superkoučem Juanem Carlosem Ferrerem se předvedl také Alexander Zverev, který jednoznačně porazil ruského vrstevníka Medveděva.

Přemožitel Veselého slaví titul

Německý tenista Philipp Kohlschreiber vyhrál podruhé v kariéře turnaj v Kitzbühelu. Přemožitel Jiřího Veselého zdolal ve finále Joaa Sousu 6:3, 6:4 a získal osmý titul v kariéře.

Třiatřicetiletý Kohlschreiber, jenž minulý týden skrečoval semifinále v Hamburku kvůli svalovému zranění, hrál v Rakousku zcela bez problémů. Ve finále šel sice pokaždé jako první do vedení Sousa, německý tenista ale na ztrátu podání vždy okamžitě odpověděl brejkem a za necelou hodinu a půl proměnil první mečbol.

Svou sbírku trofejí rozšířil Kohlschreiber po více než roce, naposledy se radoval v květnu 2016 v Mnichově. V Kitzbühelu získal první titul v roce 2015.

Tenisový turnaj mužů v Los Cabos v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 727 995 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kokkinakis (Austr.) - Berdych (1-ČR) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4
Querrey (2-USA) - Džumhur (Bosna) 3:6, 6:4, 6:4
Tenisový turnaj žen ve Stanfordu (tvrdý povrch, dotace 776 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bellisová (8-USA) - Kvitová (2-ČR) 6:2, 6:0
Keysová (3-USA) - Curenková (7-Ukr.) 6:4, 6:3
Vandewegheová (6-USA) - PavljučenkovOvá (4-Rus.) 6:2, 6:3
Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2 002 460 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišikori (2-Jap.) - Paul (USA) 3:6, 7:6 (8:10)
A. Zverev (5-Něm.) - Medveděv (Rus.) 6:2, 6:4
Anderson (15-JAR) - Bhambri (Indie) 6:4, 4:6, 6:3
Dvouhra - semifinále:
Anderson (15-JAR) - Sock (8-USA) 6:3, 6:4.
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Görgesová (4-Něm.) - Niculescuová (6-Rum.) 6:3, 6:4
Dodinová (5-Fr.) - Lisická (Něm.) 5:7, 6:4, 7:6 (7:4)
Petkovicová (Něm.) - Andreescuová (Kan.) 6:7 (3:7), 6:1
Tenisový turnaj mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 540 310 eur):
Dvouhra - finále:
Kohlschreiber (Něm.) - J. Sousa (Portug.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Cuevas, Durán (4-Urug./Arg.) - Podlipnik-Castillo, Vasilevskij (Chile/Běl.) 6:4, 4:6, 12:10.
Tenisový challenger Svijany Open v Liberci (antuka, dotace 43 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Clezar (Braz.) - Šafránek (ČR) 1:6, 6:2, 6:3
P. Sousa (4-Portug.) - Ojeda (Šp.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Grigelis, Kolář (4-Lit./ČR) - Bednarek, Pel (3-Pol./Niz.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: