Hlavní obsah

Nadal opět králem? Už v Montrealu může znovu usednout na trůn

Po sérii zdravotních potíží a nečekaných porážkách už býval mnohými odepisován, jenže sliby o návratu na absolutní vrchol rozhodně nebyly plané. Rafael Nadal se po probíhajícím turnaji v Montrealu může vrátit na post světové jedničky. Tentokrát jsou to totiž jeho konkurenti Novak Djokovič a Andy Murray, koho brzdí zranění a nemohou tak obhajovat své pozice.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Rafael Nadal při tréninku v Montrealu, kde bude útočit na pozici světové jedničky.

Článek

Mužský tenis letos prožívá jakési retro, když si grandslamové tituly mezi sebou opět střídá tandem Federer, Nadal. Druhý jmenovaný dosáhl na desátý triumf ve svém antukovém království na French Open a na stále ještě úřadující světovou jedničku Murrayho, jenž momentálně léčí bolavou kyčel, ztrácí už jen 285 bodů.

Pokud se tedy Španěl dostane v Montrealu do semifinále vystřídá po čtyřiceti týdnech svěřence Ivana Lendla v čele žebříčku, kde figuroval rodák z Mallorky naposledy v červnu 2014.

„Teď o tom ale vůbec nepřemýšlím. Snažím se hlavně dobře připravit na zápasy. Chci zopakovat výkony, jaké jsem předváděl v první polovině sezóny," nechtěl Nadal spekulovat o návratu na první příčku.

Žebříček ATP k 7. srpnu:
1. A. Murray (Brit.) 7750
2. Nadal (Šp.) 7465
3. Federer 6545
4. Wawrinka (oba Švýc.) 5780
5. Djokovič (Srb.) 5325

V Montrealu ale na něj nečeká lehká práce. Cestu mu mohou zkřížit například Chorvat Borna Čorič, bývalý šampión z US Open Juan Martín del Potro, domácí ranař Milos Raonic nebo Alexander Zverev, jenž jako jediný dokázal vedle Federera a Nadala letos vyhrát titul na turnajích série Masters.

Roger Federer letos sice ovládl mimo jiné Australian Open a Wimbledon, ale na Murrayho ztrácí stále ještě 1205 bodů, a tak si na svůj případný návrat na pozici světové jedničky, kde chybí už od listopadu 2012, musí ještě počkat. Ve zbytku sezóny však už neobhajuje žádné body.

Reklama

Související témata: