Hlavní obsah

Světové jedničce nejde říct ne. Plíšková oslovila kanadskou krásku a začala skvěle

Toronto/Praha

Ještě než si ve středu večer odbude svoji premiéru v roli světové jedničky ve dvouhře, blýskla se česká tenistka Karolína Plíšková na turnaji v Torontu v deblu. Při výběru partnerky pro čtyřhru sáhla po domácí uvadající hvězdičce Eugenii Bouchardové a souhra s ní na úvod fungovala.

Foto: Gerry Angus, Reuters

Kanaďanka Eugenie Bouchardová na turnaji v Torontu.

Článek

Česko-kanadský pár porazil relativně snadno slovensko-belgickou dvojici Cibulková, Flipkensová 6:4, 6:2. Zejména pro Bouchardovou šlo o vítanou vzpruhu, protože někdejší světová pětka od letošního French Open vyhrála na okruhu WTA v singlu jediný zápas, a i doma v Torontu skončila v prvním kole po porážce od Chorvatky Vekičové.

Není divu, že když přišla smska od české hvězdy s nabídkou na čtyřhru, byla velmi příjemně překvapena. „Světové jedničce přeci neřeknete ne, že jo? Jsem strašně vděčná, že mě oslovila. Je to skvělé," pochvalovala si finalistka Wimbledonu z roku 2014 před novináři.

Ty ale zajímala především její další výsledková krize ve dvouhře, v níž spadla až na 70. místo žebříčku. A ani po startu na domácí půdě si nepolepší.

„Dělala jsem prostě moc nevynucených chyb (32, pozn. aut.). Pochopitelně mám teď sebevědomí dost nízko, s tím se pak těžko chodí do zápasů. Co by mi pomohlo zpět na vrchol? Začít vyhrávat," vysvětlovala.

„Nemáte ponětí o mém životě"

Dost razantně se ale ohradila proti tvrzení, že spíš než tréninku a soustředění na zápasy se věnuje sebeprezentaci v médiích a na sociálních sítích, kde na fanoušky zabírá především její vzhled. Na instagramu má 1,5 miliónu followerů a jen o něco méně lidí pravidelně sleduje její příspěvky na twitteru.

„Na to bych vám jen odpověděla, že nemáte vůbec ponětí o tom, jak vypadá můj život a každodenní rutina. Výsledky na kurtu a promoakce či selfíčka spolu podle mě nijak nesouvisí," odpálkovala nepříjemný dotaz.

Ve čtvrtek se postaví do druhého kola čtyřhry po boku Karolíny Plíškové proti česko-německému páru Peschkeová, Groeneldová.

Reklama

Související témata: