Hlavní obsah

Stephensová - Kvitová 7:6, 3:6, 6:2Kvitová končí. Ani napotřetí nepřešla druhé kolo

Toronto/Praha

Potřetí za sebou prohrála česká tenistka Petra Kvitová na turnajích WTA už ve druhém kole. V Torontu nestačila na Američanku Sloane Stephensovou, které podlehla 6:7, 6:3 a 2:6.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Petra Kvitová na turnaji v Torontu.

Článek

Sedmadvacetiletá Kvitová tak nezvládla svůj druhý zápas na turnaji stejně jako ve Wimbledonu a minulý týden ve Stanfordu, kde po volném losu v prvním kole vypadla ve čtvrtfinále. Po květnovém návratu po vážném zranění ruky absolvovala česká tenistka pátý turnaj, přičemž ve druhém kole vypadla i při comebacku na Roland Garros. Jedinou výjimkou byl červnový turnaj na trávě v Birminghamu, kde došla k titulu.

Ještě delší pauzu za sebou má její přemožitelka Stephensová, jež po operaci nohy nehrála od loňských olympijských her v Riu de Janeiro až do Wimbledonu. Bývalá světová jedenáctka, které nyní patří 934. místo v žebříčku, absolvuje teprve třetí turnaj po návratu. V utkání s Kvitovou využila všechny čtyři brejkboly a dvojnásobnou wimbledonskou vítězku porazila za dvě hodiny a 18 minut.

Nadal se přiblížil pozici světové jedničky

Rafael Nadal zahájil útok na pozici světové jedničky na turnaji v Montrealu hladkým vítězstvím 6:1, 6:2 nad Chorvatem Bornou Čoričem. Španělského tenistu dělí od návratu do čela žebříčku po více než třech letech už jen dvě výhry, potřebuje postoupit do semifinále.

"Když jsem s ním hrál naposledy, tak jsem loni v Cincinnati prohrál. Takže to pro mě nebyl lehký začátek," uvedl jednatřicetiletý Nadal po duelu s Čoričem, jenž je o jedenáct let mladší. "Na začátku zápasu jsem odehrál pár skvělých míčů. Začal jsem dobře a celkově jsem odehrál skvělý zápas," dodal nejvýše nasazený hráč turnaje.

V osmifinále se Nadal utká s dalším mladým talentem Denisem Shapovalovem. Osmnáctiletý Kanaďan v druhém kole překvapivě porazil 6:3, 7:6 Argentince Juana Martína del Potra.

Patnáctinásobný grandslamový šampión Nadal byl světovou jedničkou 141 týdnů, naposledy v červnu 2014. Sesadit může Brita Andyho Murrayho, jenž kvůli zranění kyčle v Montrealu nehraje a odhlásil se i z příštího turnaje v Cincinnati.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 735 139 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Stephensová (USA) - Kvitová (14-ČR) 7:6 (7:4), 3:6, 6:2
Halepová (2-Rum.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:4
Kerberová (3-Něm.) - Vekičová (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:5)
Makarovová (Rus.) - Kontaová (7-Brit.) 5:7, 7:6 (7:4), 6:3
Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 4 917 120 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6:1, 6:2
A. Zverev (4-Něm.) - Gasquet (Fr.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:3)
Mannarino (Fr.) - Raonic (6-Kan.) 6:4, 6:4
Querrey (USA) - Tsonga (8-Fr.) 6:1, 3:6, 6:4
Čong Hjon (Korea) - Goffin (9-Belg.) 7:5, 6:3
Kyrgios (16-Austr.) - Lorenzi (It.) 6:2 6:3

Reklama

Související témata: