Hlavní obsah

Start legendy na US Open v ohrožení? Federera znovu trápí bolavá záda! Jedničkou bude Nadal

Montreal/Praha

Porážka s německým talentem Alexanderem Zverevem ve finále turnaje v Montrealu nemusí být pro fanoušky tenisové legendy Rogera Federera tou nejhorší zvěstí. Vítěz 19 grandslamových turnajů si totiž po zápasu znovu stěžoval na bolest v zádech, jež ho zejména v průběhu druhé sady viditelně limitovala. A v pondělí odpoledne se odhlásil z turnaje v Cincinnati, kde měl znovu šanci zaútočit na pozici světové jedničky.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer se kvůli problémům se zády rozhodl odstoupit z turnaje v Cincinnati a pomohl tak španělskému konkurentovi Rafaelu Nadalovi na první místo světového žebříčku.

Článek

Dva týdny před startem US Open zápolí švýcarská tenisová superhvězda opět se zdravotními problémy, kvůli nimž musela oželet značnou část minulé sezóny.

„Záda jsou zatuhlá, s něčím jsem si tam zhruba v půlce druhého setu hnul. Od té doby už to nešlo tak hladce," přiznal Federer v interview pro švýcarskou stanici SRF.

Dvakrát k vzteku, protože i přes finálovou prohru se rodák z Basileje prezentoval v Montrealu skvělými výkony. Ostatně jako během celého letošního roku, během něhož už vyhrál Australian Open a Wimbledon a jen třikrát okusil hořkost prohry. Je teď jeho účast v New Yorku na závěrečném grandslamu sezóny ohrožena?

„Doufám, že všechno bude OK. Uvidíme, jak se to (zranění) bude chovat v pondělí, v úterý. S výhledem na US Open je důležité nic neuspěchat," vykládal šestatřicetiletý veterán.

I proto se později rozhodl vynechat tento týden turnaj v Cincinnati. "Moc mě to mrzí, protože jsem tady vždycky rád hrál. Bohužel jsem si v Montrealu hnul se zády a potřebuji týden na odpočinek," uvedl v oficiálním prohlášení Federer, jenž strávil v čele pořadí ATP Tour rekordních 302 týdnů.

Průvan ve startovní listině

Novou světovou jedničkou při přetrvávajících zdravotních problémech úřadujícího krále Andyho Murrayho z Británie se tak za týden stane Rafael Nadal. Španělský vítěz patnácti grandslamů byl naposledy na trůnu v červnu 2014.

V Cincinnati bude jediným hráčem z elitní šestice žebříčku ATP. Problémy před US Open budou raději léčit nejen Murray a Federer, ale i Marin Čilič a Kei Nišikori; dvojice Novak Djokovič a Stan Wawrinka už dokonce ukončila sezónu.

Naopak v Cincinnati už znovu naskočí do zápasů Tomáš Berdych, jenž si v minulém týdnu v Montrealu skřípnul nerv v oblasti žeber.

Reklama

Související témata: