Hlavní obsah

Bitva o trůn pokračuje! Kdo nejvíc ohrožuje Plíškovou?

New York/Praha

Kdo bude po slavném US Open ženskou světovou jedničkou? Zůstane Karolína Plíšková na tenisovém trůnu, nebo na něj usedne jiná hráčka? Tak vyrovnaný žebříček už tady dlouho nebyl. Před turnajem bylo kandidátek na první místo osm, po třech odehraných dnech jich je už "jen" šest.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková s trofejí WTA pro světovou tenisovou jedničku.

Článek

Karolína Plíšková, Rumunka Simona Halepová, Španělka Garbiňe Muguruzaová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká, Britka Johanna Kontaová, Ruska Světlana Kuzněcovová a Američanka Venus Williamsová. Osm žen, které před US Open aspirovaly na tenisový trůn. Po třech odehraných dnech jich je už jen šest. Po brzkém vypadnutí v turnaji je jisté, že tuto šanci už ztratily Wozniacká a Kontaová.

Podle oficiálního webu WTA je favoritkou světová dvojka Halepová. Rumunská hráčka sice vypadla už v prvním kole, když ji při svém comebacku na grandslamy porazila Ruska Maria Šarapovová, přesto však má stále velkou šanci vystřídat na postu světové jedničky českou hvězdu. K tomu potřebuje, aby Muguruzaová vypadla před osmifinále, Svitolinová před semifinále, Plíšková před finále a Kuzněcovová a Williamsová nezískaly trofej.

Po patnácti letech může opět vládnout Venus

Poměrně slibné vyhlídky má i Muguruzaová. Vítězka letošního Wimbledonu musí postoupit mezi šestnáct nejlepších, aby měla možnost usednout na tenisový trůn. Ve třetím kole čeká na třiadvacetiletou Španělku Slovenka Magdalena Rybáriková. Čtvrtá hráčka světa, Elina Svitolinová, bude mít šanci na první místo, pokud postoupí do semifinále. Pokud se však Muguruzaová dostane až do čtvrtfinále, musí se Svitolinová probojovat do finále. Ve třetím kole se dvaadvacetiletá Ukrajinka utká s Ruskou Jevgenijí Rodinovou.

Aby Karolína Plíšková prodloužila své kralování musí postoupit do finále, avšak ani to stačit nemusí. Pokud by Muguruzaová postoupila do semifinále, musí Plíšková vyhrát titul. A jestliže se bojovná Garbině prokouše až do finále, Plíšková jí své místo tak jako tak uvolní. Ve čtvrtečním zápase druhého kola čeká na pětadvacetiletou Češku domácí hráčka Nicole Gibbsová.

Šanci má i Světlana Kuzněcovová, světová osmička. Aby se dvaatřicetiletá Ruska posunula na stupínek nejvyšší, musí US Open vyhrát. Zároveň by však nesměly Muguruzaová s Plíškovou postoupit do semifinále, Svitolinová by nesměla dojít do finále.

Po patnácti letech by na trůn mohla usednout sedmatřicetiletá Venus Williamsová. Musela by však získat titul. Kdyby ale Muguruzaová postoupila do semifinále, nebo Svitolinová do čtvrtfinále či Plíšková do finále, ani celkové vítězství by ji k první příčce nepomohlo.

Nechme se tedy překvapit, která z hráček bude po US Open kralovat.

Kdo bude světovou jedničkou žebříčku WTA po US Open?
Karolína Plíšková
38 %
Simona Halepová
6 %
Garbině Muguruzaová
51,3 %
Elina Svitolinová
1,5 %
Venus Williamsová
2,2 %
Světlana Kuzněcovová
1 %
Celkem hlasovalo 9599 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík