Hlavní obsah

Mattekovou-Sandsovou dojali fanoušci. Vrátím se, slíbila jim

Ney York/Praha

I když nemůže kvůli vážnému zranění hrát na US Open, je nadšená, že tu může být v nové roli. Z Bethanie Mattekové-Sandsové se na slavném grandslamu stala spolukomentátorka a dokonce už zde vzala raketu do ruky a zapinkala si. „Vrátím se,“ ujistila dvaatřicetiletá Američanka, které lékaři předpověděli až roční pauzu.

Foto: Profimedia.cz

Bethanie Matteková-Sandsová.

Článek

Měla tady s Lucií Šafářovou obhajovat titul ve čtyřhře. Avšak kvůli vážnému poranění kolene z Wimbledonu musí Bethanie Matteková-Sandsová US Open vynechat. Mimo dění ale rozhodně není, protože přijala nabídku televizní stanice Tennis Channel spolukomentovat zápasy. „Mám dojem, že se New York stává mým domovem,“ prohlásila dvaatřicetiletá Američanka, která žije v Phoenixu v Arizoně, avšak v New Yorku nyní tráví většinu času.

Podstoupila tady operaci vykloubené čéšky a přetrženého vazu a následně zde zahájila i rehabilitaci. Zákrok proběhl úspěšně, prognóza lékařů je roční pauza. Bývalá světová jednička ve čtyřhře však věří, že se na kurtech objeví dříve. „Vrátím se,“ ujistila své fanoušky na webu WTA. „Udělám vše pro to, abych se díky všem těm rehabilitacím dala dohromady“ slíbila dál.

Když zrovna nekomentovala, zašla si na kurt, vzala raketu do ruky a z místa si zapinkala s trenérem. „Samozřejmě, že bych chtěla hrát tenis, to je jasné. Teď si ale užívám současný stav. Když už nemůžu hrát, tak se snažím dělat spoustu dalších věcí,“ vysvětlovala.

Velkou radost a sílu jí kromě rodiny a přátel dodali i její fanoušci, kteří jí po zranění poslali mnoho vzkazů. „Bylo to pro mě hodně emocionální. Dojali mě. Tolik lidí mi napsalo své příběhy a slova plná inspirace. Bylo to něco, co mi opravdu pomohlo,“ přiznala tenistka, která spolu s Lucií Šafářovou vyhrála pět grandslamů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články