Hlavní obsah

New York aplaudoval Kvitové. Je to jako pohádka, rozplývala se česká bojovnice

New York

Pohledem zkontrolovala míček letící z rakety soupeřky do autu, pak upustila raketu a se šťastným úsměvem na tváři se otočila směrem ke své loži s křepčícím realizačním týmem. Česká tenistka Petra Kvitová po parádní bitvě vyřadila v osmifinále US Open nasazenou trojku Garbině Muguruzaovou a americké publikum na zaplněném kurtu Arthura Ashe české hrdince mohutně aplaudovalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dojatá Kvitová po výhře nad MuguruzaovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Nedokážu najít správná slova. Prožila jsem těžké měsíce a nevěděla jsem, jak tahle cesta skončí. A výhra na takovém kurtu je jako pohádka," svěřovala se publiku na kurtu bezprostředně po vítězství.

Osmifinále přitom nezačala nejlépe. Od začátku utkání dělala více chyb a když prohrávala 1:4, zdálo se, že se vše bude odvíjet spíše ve prospěch favorizované Španělky. „Od začátku jsem se trochu trápila. Hru jsem trochu uspěchávala, potřebovala jsem se trochu uklidnit a odehrát nějaké výměny," popisovala trable z úvodu utkání.

Postupně však začala mít v utkání navrch. Sadu dokázala otočit a mohla ji ukončit už za stavu 6:5. „Nebylo příjemné, že jsem nedokázala set doservírovat. Ani tie break jsem nezačala dobře. Pak jsem se ale víc dostávala do výměn, první set jsem vyhrála, což bylo podle mě klíčové," myslí si.

Ke konci přišly nervy

Druhý set se i přes brzkou ztrátu podání odvíjel v její režii. „Až při posledních míčích jsem byla trochu svázaná. O podobné výhře na takhle velkém kurtu jsem snila a teď jsem ji najednou měla na dosah. Každopádně jsem hrozně šťastná, že jsem tenhle zápas vyhrála. O takovém vítězství jsem jen snila," připustila sedmadvacetiletá Češka.

Pro Kvitovou jde bezpochyby o největší vítězství od návratu po prosincovém přepadení, při němž jí útočník pořezal prsty na levé ruce. „S takhle skvělou hráčkou jsem letos ještě nehrála. Bylo to pro mě dost speciální," uznala.

Zatímco na French Open i ve Wimbledonu vypadla už ve druhém kole, na dříve neoblíbeném US Open si nyní paradoxně zahraje čtvrtfinále, čímž si v New Yorku vyrovnala své maximum.

Další velká bitva proti Venus?

„Asi budu muset trochu změnit perspektivu. Možná je to tím, že tady od sebe nic moc neočekávám a hraji uvolněně. Ve Wimbledonu je na mě přeci jen kvůli těm titulům větší tlak," vysvětluje dvojnásobná šampiónka z All England Clubu.

V New Yorku vyřadila jednu z největších favoritek na titul a také aspirantku na sesazení Karolíny Plíškové ze světového trůnu.

„Ano, Garbině tu byla velkou favoritkou na titul i pozici světové jedničky. Omlouvám se, že jsem ji vyřadila (smích). Jsem ráda, že já v turnaji zůstávám. Garbině jsem porazila už loni v Pekingu, takže jsem věděla, co můžu očekávat. Musela jsem proti ní pořád útočit a tlačit ji po celém kurtu, aby neměla prostor pro své údery. I když jsem se trochu prala se servisem, tak myslím, že mně podání zase často pomohlo," pokračovala.

Teď se může těšit na souboj s bývalou světovou jedničkou Venus Williamsovou. „Venus tady hraje skvěle a obzvlášť na grandslamech se jí letos daří. Na velkých stadiónech bývá ještě lepší. Budeme asi hrát zase na dvorci Arthura Ashe, což je skvělé. Vždy jsme spolu odehrály výborné bitvy. Já se pokusím hrát to samé, co dnes," dodala Kvitová.

Reklama

Související témata: