Hlavní obsah

Program US Open: Kvitovou čeká s Venus Williamsovou večerní zápas. Vylepší svoje maximum?

New York

Večerní zápas čeká Petru Kvitovou ve čtvrtfinále US Open. Proti domácí favoritce a dvojnásobné vítězce závěrečného grandslamu sezóny Venus Williamsové nastoupí v úterý na dvorci Arthura Ashe.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Vítězné gesto Petry Kvitové v osmifinále US Open.

Článek

Kvitová vyřadila v osmifinále turnajovou trojku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska a dosud neztratila v turnaji ani set. Postupem do čtvrtfinále si na US Open vyrovnala maximum z roku 2015 a proti Venus Williamsové má šanci ho vylepšit.

Se starší ze sester Williamsových má pozitivní bilanci 4:1. Naposledy se ale utkaly už před třemi lety ve 3. kole Wimbledonu. Kvitová tehdejší bitvu vyhrála 10:8 ve třetí sadě a nasměrovala se tím k zisku druhého titulu na londýnské trávě.

"Ten zápas se mi hned vybaví. Byl brutální a dodal mi spoustu sebevědomí do dalších utkání," vzpomínala Kvitová. "Každá jsme měla jeden brejkbol a ten nakonec rozhodl zápas. Když si na to vzpomenu, tak jsem unavená," smála se.

Sedmatřicetiletá Venus Williamsová letos hraje na grandslamech výborně. Na Australian Open a ve Wimbledonu prohrála až ve finále. Na US Open se dostala v kariéře do finále čtyřikrát a tituly slavila v letech 2000 a 2001.

"Budu hrát proti dvěma soupeřkám - proti lidem a Venus. Ale doufám, že mi aspoň můj box bude fandit, a to mi stačí. Zavřu se pak do bubliny a ať se děje, co se děje," řekla Kvitová, která hraje osmý turnaj po operaci pořezaných prstů. "Teď jdu zkusit čtvrtfinále. Ať to dopadne jakkoliv, už čtvrtfinále je dobrý úspěch."

Úterní program US Open (začátky v 18:00 SELČ):
Kurt Arthura Ashe:
Carreňo (12-Šp.) - Schwartzman (29-Arg.)
Stephensová (USA) - Sevastovová (16-Lot.),
01:00 Kvitová (13-ČR) - V. Williamsová (9-USA)
Querrey (17-USA) - Anderson (28-JAR).

Reklama

Související témata: