Hlavní obsah

Stephensová - V. Williamsová 6:1, 0:6, 7:5Zastavily české hvězdy, grandslamové finále si ale nezahrají. O titul bude bojovat senzace turnaje

New York

Americké tenistky Sloane Stephensová a Madison Keysová si zahrají na US Open o titul. Do finále se nedostala ani jedna z přemožitelek českých tenistek Petry Kvitové a Karolíny Plíškové ze čtvrtfinále. Stephensová v prvním americkém semifinále porazila Venus Williamsovou, která vyřadila Kvitovou, po setech 6:1, 0:6 a 7:5. Patnáctá nasazená Keysová poté deklasovala 6:1 a 6:2 Vandewegheovou, na níž nestačila Plíšková.

Článek

Stephensová se vrátila na kurty po vleklém zranění nohy letos ve Wimbledonu a prožívá báječné léto na betonech. Hrála semifinále v Torontu i v Cincinnati a v New Yorku si bývalá světová jedenáctka zahraje první grandslamové finále.

"Nemám slov. Moje cesta byla dlouhá, učila jsem znovu chodit a kdyby mi někdo řekl, že budu v grandslamovém finále, budu se smát," řekla Stephensová.

Čtyřiadvacetiletá Stephensová se proti Williamsové po většinu zápasu skvěle bránila a v open éře je čtvrtou nenasazenou finalistkou US Open. Ve druhé sadě sice dostala kanára, ale na konci zápasu mohla slavit, když zvládla rozhodující třetí sadu v poměru 7:5.

"Ke konci jsem udělala příliš chyb, proto to tak skončilo," hodnotila sedmatřicetiletá WIlliamsová a ke své budoucnosti dodala: "Je to prosté. Hraju tenis dál."

Keysová nedala Vandewegheové šanci svou rychlou hrou. Během hodinu a šest minut dlouhého duelu nastřílela 25 vítězných míčů a utkání ukončila rázně pátým esem. "Hlavou mi běží plno věcí. Přijde mi to nereálné. Úplně se klepu," řekla.

Tři gamy před koncem zápasu si nechala v šatně obvázat pravý stehenní sval. "Začala jsem nohu cítit, když jsem vybíhala míč a bála se, aby se nestalo nic vážného. Proto jsem si to chtěla nechat prohlédnout co nejdříve," vysvětlila Keysová.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 50,4 milionu dolarů)
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Stephensová (USA) -V. Williamsová (9-USA) 6:1, 0:6, 7:5
Keysová (15-USA) - Vandewegheová (20-USA) 6:1, 6:2

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori