Hlavní obsah

Dostala dva kanáry a ukončila kariéru. Veteránka emočně silný moment oplakala

Tokio

Tohle bylo trochu kruté, ale zároveň velmi dojemné loučení s opravdu bohatou tenisovou kariérou. Japonská veteránka Kimiko Dateová Krummová v posledním profesionálním zápase před svými fanoušky v Tokiu vyfasovala od Srbky Aleksandry Kruničové výprask 0:6, 0:6.

Foto: Sport.cz

Kimiko Dateová Krummová při rozlučce s kariérou v Tokiu.

Článek

Šestačtyřicetiletá Japonka už předem měsícem avizovala, že půjde nejspíš o její poslední turnaj, protože po transplantaci kolenní chrupavky z počátku roku už se nedokáže pohybovat na úrovni potřebné pro profesionální tenis.

Dateová Krummová dosáhla na kariérní vrchol už v roce 1995, kdy vyšplhala až na čtvrté místo žebříčku WTA. Rok poté se poprvé s tenisem rozloučila. Na scénu se vrátila po dvanácti letech a v roce 2010 figurovala na 46. příčce.

Úterní rozlučka s kariérou už je ale s velkou pravděpodobností definitivní. „Je pro mě ctí, že mohu být u tohoto momentu. Je to sice smutné, ale jsem si jistá, že na tebe čeká krásná budoucnost a můžeš být šťastná z toho, co všechno jsi dokázala," promlouvala k slzám dojaté veteránce vítězka duelu Kruničová.

„Omlouvám se, tohle asi není výsledek, v který jste doufali. Ale snažila jsem se zůstat profesionálkou. Až půjdu do šatny, asi si pobrečím, ale teď se snažím zůstat tvrdá," dodala směrem k publiku čtyřiadvacetiletá Srbka, která se před podáním ruky před soupeřkou s úctou uklonila a pak se s ní srdečně objala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články