Hlavní obsah

Šafářová - Keninová 6:4, 6:3Šafářovou a Hradeckou čeká v Québeku vzájemné čtvrtfinále

Québec
Aktualizováno

České tenistky Lucie Šafářová i Lucie Hradecká zvládly na turnaji v Québeku své zápasy druhého kola a utkají se spolu o postup do semifinále. Nasazená jednička Šafářová vyřadila Američanku Sofii Keninovou hladce 6:4, 6:3, Hradecká musela v duelu s domácí Biancou Andreescuovou dotahovat a nakonec nad teprve sedmnáctiletou Kanaďankou zvítězila 2:6, 6:2 a 7:5.

Foto: Jason Decrow, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová.

Článek

Třicetiletá Šafářová, jež v Québecu při svém předchozím startu v roce 2013 slavila zisk titulu, porazila přemožitelku Terezy Martincové z úvodního kola za hodinu a tři minuty. V úvodním setu byla suverénní a při svém servisu ztratila jen čtyři fiftýny. V páté hře druhé sady sice zaváhala a soupeřka využila svou první šanci na brejk v zápase, Šafářová ale okamžitě vyrovnala a Keninové pak už nedovolila ani game.

"Sofia zahrála výborně na US Open, takže jsem se musela pořádně soustředit na každý svůj servis a hrát dobře, abych ji porazila. Mladé hráčky někdy jdou ve vlnách, takže jsem musela zůstat soustředěná a využít každou příležitost, kterou mi dala," řekla Šafářová.

Hradecká se v Kanadě nadřela na postup do čtvrtfinále o hodinu déle. V prvním setu přišla dvakrát o podání, ve druhém ale o patnáct let mladší soupeřce stejnou mincí oplatila a rozhodoval tak téměř hodinový třetí set. V něm šla dvakrát do vedení Andreescuová, Hradecká ale pokaždé dokázala ihned zareagovat a nakonec rozhodl její brejk na 6:5. Při svém servisu pak využila třetí mečbol.

Duel se Šafářovou bude pro dvaatřicetiletou Hradeckou v Québeku už druhým zápasem s krajankou poté, co v úvodním kole vyřadila svou bývalou deblovou partnerku Andreu Hlaváčkovou. Proti sobě nastoupí na kurtu popáté v kariéře, všechny čtyři dosavadní duely vyhrála Šafářová. Naposledy se utkaly vloni na antuce v Praze.

"Známe se s Lucií moc dobře, už jsme spolu párkrát hrály. Mohl by to být dobrý zápas, hraje tu výborně, skvěle podává a rozdává rány z obou stran," řekla Šafářová k nadcházejícímu českému souboji. Naposledy se na kurtu potkaly v semifinále čtyřhry na US Open, kde deblová jednička Šafářová s Barborou Strýcovou ve vyhroceném souboji podlehly Hradecké s Kateřinou Siniakovou.

Tenisový turnaj žen v Québeku (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (1-ČR) - Keninová (USA) 6:4, 6:3,
Hradecká (ČR) - Andreescuová (Kan.) 2:6, 6:2, 7:5,
Vickeryová (USA) - Golubicová (8-Švýc.) 2:6, 6:3, 6:4,
Van Uytvancková (7-Belg.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 7:6 (7:4).
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mariaová (4-Něm.) - Vickeryová (USA) 6:1, 6:3
Van Uytvancková (7-Belg.) - Dolehideová (USA) 6:2, 6:2
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Babosová, Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Krawczyková, Loebová (USA) 6:3, 6:3.
Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
McHaleová (USA) - Mertensová (3-Belg.) 6:4, 6:1,
Dijasová (Kaz.) - Putincevová (8-Kaz.) 4:6, 6:1, 6:3.
Fettová (Chorv.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 4:6, 6:3,
Katóová (Jap.) - Kruničová (Srb.) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Aojamaová, Jang Čao-süan (4-Jap./Čína) - Voráčová, Ninomijaová (1-ČR/Jap.) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články