Hlavní obsah

Proces léčby je pomalý, stále nemůže hrát. Hvězdný kouč ho chce trénovat dál

Atény/Praha

Letošní sezónu musel Novak Djokovič ukončit kvůli přetrvávajícím problémům s loktem už na konci července. A tak se nemohla naplno ani rozběhnout spolupráce s novým koučem, Andrem Agassim. Třicetiletý Srb se nyní s legendárním tenistou dohodl, že své síly spojí i v příštím roce a pokusí se vrátit mezi nejlepší.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič a Andre Agassi ve Wimbledonu.

Článek

Když na začátku letošního roku vyhrál hned první prestižní turnaj v Dauhá, doufal, že by se opět mohl vrátit na tenisový trůn, ze kterého ho loni v listopadu sesadil Andy Murray. Avšak přišlo zranění a Novak Djokovič se na kurtech začal trápit. To vyústilo začátkem května v rozpuštění celého týmu.

O pár týdnu později už měl ale náhradu a s radostí oznámil, že si našel nového kouče, legendárního Andreho Agassiho. Pod jeho vedením došel na French Open do čtvrtfinále a začátkem července ovládl turnaj v Eastbourne. Vypadalo to, že bývalá světová jednička je opět ve formě. Jenže Djokera stále trápil pravý loket, se kterým měl problémy už delší dobu.

Ve Wimbledonu pak kvůli velké bolesti skrečoval čtvrtfinálový zápas s Tomášem Berdychem a na konci července ukončil sezónu. „Stále jsem zraněný a nemohu hrát tenis. Proces léčby je sice pomalý, ale je to na dobré cestě,“ řekl před pár dny v Aténách, kde se šel podívat na basketbalový zápas. „Hodně o tenise přemýšlím. Věřím, že se mohu ještě zlepšovat. Vím o prvcích ve hře, na které bych se měl v tréninku zaměřit. Doufám, že až vstoupím do nové sezóny, tak budu silný nejen po fyzické, ale i psychické stránce," dodal.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz se tak nyní zaměřuje hlavně na kondiční cvičení, dochází k lékařům, a také se věnuje rodině, která se rozrostla o dalšího člena. Začátkem září totiž Djokovičova manželka Jelena porodila druhé dítě, dceru Taru. Na kurty by se chtěl třicetiletý Srb vrátit v lednu v Austrálii a opět pod vedením superkouče André Agassiho. „Každý den poctivě cvičím. Chci s tenisem pokračovat a pokusím se udělat vše, abych opět patřil k nejlepším,“ uzavřel šestý hráč světa.

Reklama

Související témata: