Hlavní obsah

Plíšková už má náhradu za Kotyzu. Zatím na zkušební dobu

Nový kouč? Kdepak, nic takového, tenistka Karolína Plíšková bude mít v následujících dvou týdnech - podle všeho na zkušební dobu - po svém boku trenérku. Povede ji Rennae Stubbsová, šestačtyřicetiletá Australanka, především ve čtyřhře úspěšná bývalá hráčka. Zatím ovšem nejde o trvalejší spolupráci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Plíšková.

Článek

"Během následujících dvou týdnů bude (Plíšková) pracovat s Rennae Stubbsovou," stojí na twitterovém účtu WTA Insider.

Po třech týdnech je o něco jasněji v tom, kdo povede českou jedničku. Jde ale zatím jen o spolupráci do Turnaje mistryň v Singapuru (od 22. října), na který Plíšková postoupila podruhé v kariéře. Nyní hraje v Pekingu, kde už je ve třetím kole.

Co bude na konci měsíce? A pak v příští sezóně? Těžko říci. Zřejmě se teprve bude vše vyhodnocovat. Pětadvacetiletá Plíšková se po nedávné nezdařené obhajobě finále na US Open rozešla s Davidem Kotyzou. Důvodem prý byly neshody ohledně další strategie.

Stubbsová je bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře, v níž vyhrála čtyři grandslamové tituly. Ve dvouhře byla nejvýše 64. v říjnu 1996. Teď rodačka ze Sydney mění pozici televizní komentátorky za trénování. Na jak dlouho?

Vrátí se česká tenistka Karolína Plíšková na pozici světové jedničky?
Ano, ještě letos se znovu stane světovou jedničkou
11,7 %
Ano, vrátí se na trůn, ale letos to nebude
7 %
Ne
81,3 %
Celkem hlasovalo 14099 čtenářů.

Reklama