Hlavní obsah

Garciaová se po dvou titulech odhlásila z turnaje v Tchien-ťinu

Tenistka Caroline Garciaová se po nečekaných triumfech během dvou týdnů na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu odhlásila z navazujícího podniku WTA Tour v Tchien-ťinu, jenž se hraje tento týden. Nově devátá hráčka světového žebříčku se organizátorům omluvila kvůli zranění pravého stehenního svalu.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Radost Caroline Garciaové po vítězství nad Petrou Kvitovou.

Článek

Třiadvacetiletá Garciaová mluvila o svých zdravotních problémech už po nedělním triumfu v Pekingu, kde ve finále zdolala novou světovou jedničku Simonu Halepovou. Francouzka se díky dvěma triumfům na velkých turnajích posunula na osmé místo v žebříčku této sezóny a má tak šanci poprvé ve dvouhře startovat na Turnaji mistryň v Singapuru.

Garciaová měla být v Tchien-ťinu nejvýše nasazenou hráčkou a los jí přisoudil pro první kolo atraktivní souboj s Ruskou Marií Šarapovovou, jež startuje na divokou kartu. Pozici Garciaové nyní převzala Rumunka Irina-Camelia Beguová.

Největší žebříčkovou favoritkou turnaje se tak stala česká tenistka Petra Kvitová, která zůstala nasazenou dvojkou. Semifinalistka z Pekingu sbírá v Číně body, aby se kvalifikovala na Elite Trophy do Ču-chaje, kde loni získala titul. V prvním kole se Kvitová utká s domácí hráčkou Ču Lin.

Reklama

Související témata: